maro500 napisał(a):

Rzadko zaglądam na forum (i jeszcze rzadziej się wypowiadam), w zasadzie robię to głównie przy przełomowych wydarzeniach - mam jednak też oczywiście swoje przemyślenia i swoją "wizję" przyszłorocznego składu
Przede wszystkim nie wierzę w jakiekolwiek sensowne transfery, może być to kolejny turnus Hiszpanów (teraz to chyba już kolej na erasmusów), mogą to być Czesi, Słowacy, ligowcy, Latynosi - jestem pewny, że sprzedamy jak największą ilość dobrze zarabiających i zwolnimy rozczarowania, załatamy ich budżetowo - rezerwami
Legenda:
- Teoretycznie do pierwszego składu - przecież i tak będzie sprowadzony szrot
- M - młodzieżowiec
Z zagranicznego zaciągu zostawiłem tylko tych, którzy ani nie zostaną zwolnieni ani pewnie nie będzie na nich żadnego chętnego
Kolejność 1-2-3 itp. niekoniecznie oddaje ich rangę w zespole
- Bramkarze
1. Alvaro Raton (pewnie niestety będzie jedynką, więc będą kolejne błędy na bramce kosztujące cenne punkty)
2. Kamil Broda
3. Kacper Szewczyk
- Lewi obrońcy
1. Jakub Krzyżanowski (M)
2. NOWY (teoretycznie równorzędny Krzyżanowskiemu) lub Jakub Niewiadomski
- Prawi obrońcy
1. Dawid Szot
2. Kuba Wisniewski (M)
- Środkowi obrońcy
1. Alan Uryga
2. Igor Łasicki
3. Kacper Skrobański (M)
4. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
5. Jakub Złoch (M)
- Środkowi pomocnicy
1. Igor Sapała
2. Kacper Duda (M)
3. Patryk Gogól
4. Dawid Olejarka
5. Mariusz Kutwa (M)
6. Enis Fazlaglić
7. Karol Tokarczyk (M)
8. Wiktor Szywacz
- Skrzydłowi
1. Jesus Alfaro
2. Angel Baena
3. Piotr Starzyński (M)
4. Mateusz Młyński
5. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
- Napastnicy
1. Szymon Sobczak
2. Marcin Bartoń
3. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
Trener: pewnie Rude lub kolejny wynalazek Królewskiego (jeśli Rude będzie miał jaja i po prostu poda się do dymisji i w razie jej nieprzyjęcia nie stawi się do pracy), osobiście zaryzykowałbym Mariusza Jopa, a jeśli nie on to Kazimierz Moskal lub Leszek Ojrzyński. Przede wszystkim jednak niezależnie od tego, kto będzie prezesem to dział sportowy musi sobie uświadomić jedno - do wyrwania się z tej ligi wystarczy solidna obrona, wybieganie oraz szarpanie z przodu, mile widziane sensowne stałe fragmenty gry
Z plusów to widzę tylko to, że większość drużyny stanowią Polacy i że jest sporo młodzieżowców (nie będzie problemu z ich brakiem), teoretycznie mielibyśmy też naprawdę solidne skrzydła. Poza tym - skład węgla i papy na środek pierwszej ligi, przy sporym szczęściu z walką o baraże
|
nie chcę burzyć twojej rozpiski ale:
Sobczakowi, Złochowi, Niewiadomskiemu, Łasickiemu kończą się kontrakty (w przypadku 3 pierwszych to pewnie ich nie podpiszą, niestety z Łasickim pseudoprezes chce podpisać, co nadaje się chyba tylko kabaretu...)
Dudy to tu w nowym sezonie nie zobaczymy
tak że tak...
ps. zapomniałeś o Talarze, o którym Jarosław mówił "że Wisła swoich nie zostawia" więc pewnie go przedłużą.... i o Goku którego niestety przedłużyli...