Karherop napisał(a):

|
Masa bramek w tej rundzie wynika z założeń naszej gry. No ale Rude powiedział już to po pierwszym sparingu - oni grają tak że będą popełniać błędy. Nie powinno być więc zdziwienia że nie ma nawet baraży. Szkoda się że w tym temacie z Królewskim nie dogadali.
|
Przypomnę co powiedział Rude przed sezonem w aspekcie gry ofensywnej: otóż ustalił on z drużyną, że mając 2 sytuacje do strzelenia bramki muszą wykorzystać przynajmniej jedną.
Chłop założył sobie, że przy jego wizji gry błędy w obronie będą - natomiast uroił sobie, że drużyna nadrobi to skutecznością.
Wyszło tak, jak można się było spodziewać: błędy w obronie są, skuteczności brak.
A co do dyskusji o samych obrońcach:
Czy Wisła ma słabych piłkarsko obrońców? Tak
Czy Wisła ma obrońców wolnych? Tak
Czy Rude o tym wiedział? Tak (przypomnę, 80 stronicowy raport oraz obóz przygotowawczy)
Czy Rude wiedząc o tym powinien trzymać się swojej wizji gry obronnej? Nie.
Czy Rude próbował coś zmieniać? Nie wiem, nie widziałem żadnych treningów, ale nie wygląda na to.
Czy Rude, jeżeli zdecyduje się zostać, dostanie lepszych obrońców? Nie wiem ale wątpię. Brak kasy, brak pomysłu na scouting.
Czy w takim razie Rude, jeżeli zdecyduje się zostać, poprawi grę Wisły? No raczej nie.
I ostatnia rzecz: czy wobec powyższego, Królewski zdecyduje się pozostawić Rude? oczywiście, że tak.
Przecież on wymyśla futbol na nowo.