|
Problem jest taki, że w piłce hejt i emocje będą zawsze. Gdyby taki wspomniany Mioduski czy Rutkowski mieli odpisywać na setki hejtu czy blokować użytkowników, to musieliby zająć się tylko tym, a nie pracą w klubie. Co się dzieje pod postami klubów z Premier League, czasem po 10-20k komentarzy, gdzie te polskie to jest nic przy nich. Też właściciel czy trener oszalałby gdyby to czytał. Taka już natura piłki i to się nie zmieni, w klubach gdzie są oczekiwania, jeśli wynik nie dojedzie - tak będzie zawsze.
Zatem jeśli prezes nie trzyma ciśnienia teraz, to ja nie wiem jak ma trzymać w przyszłości, bo porażki przyjdą, bo kolejna 1 liga to znów będzie trudna przeprawa z ŁKS-em, Ruchem i pewnie Koroną.
Myślę, że nerwy puszczają, raz, bo to człowiek o ścisłym umyśle i wydaje mu się, że jak coś zaprogramował, zaplanował, oparł o liczby to wynik będzie chociaż zbliżony do założeń, a tu szykuje się największa kompromitacja i najgorszy wynik w lidze w historii klubu, a dwa - jego ego, potrzeba bycia uznanym, chwalonym, bycia w centrum będzie po prostu źle znosić krytykę.
Serio myślę, że najzdrowiej dla wszystkich byłoby się rozstać. Po prostu zrobiło się duszno i toksycznie. Klub to jest system naczyń połączonych, jeśli ktoś myśli, że cała ta aura, to takie spięcie, nerwowość, ciągłe kłótnie, nie rzutuje na atmosferę w klubie czy drużynie to jest naiwny.
A poza tym liczby liczbami, ale nic nie zastąpi takiej intuicji piłkarskiej, doświadczenia. Tak jak każdy z nas w swojej branży, w której spędził długie lata, zobaczy czasem coś przez 30 sek. i już wie co i jak, czy warto w to iść, to tak samo w piłce. Brakuje kogoś kto powie właśnie, słuchajcie nie możecie ściągać do tej ligi takiego zawodnika (albo takich zawodników), bo to nie wypali, tu się tak nie gra, ten jednak ma takie cechy, że jest szansa, że będzie wzmocnieniem. I ta osoba wie to nie dlatego, że pokazuje tak InStat tylko wie, bo jest w tej piłce 10-20 lat i to widzi, wie. I nawet sama nie wie za bardzo skąd, ale tak jest.
Zobaczymy co teraz, Kiko odchodzi, dziura w budżecie rośnie, drużyna wymaga gruntownej przebudowy, Karcz wczoraj mówił, że trener wcale nie jest pewny czy zostanie (sam nie wie czy tego chce - ja stawiam, że uzależni to od wzmocnień na jakie może liczyć, bo widzi jakich ma paralityków w składzie), liga szykuje się znów bardzo trudna i wyrównana. Jak nie bedzie jakiegoś ruchu w gabinetach to czarno to widzę, bo jesteśmy w takiej spirali w dół.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 21.05.2024 o godz. 09:03.
|