Wyświetl pojedynczy post
dst93
Junior Member

Od: 06.2022

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2024, 20:59
Ta liga jest po prostu nieprawdopobnie chujowa. Gramy totalne gówno, dostajemy w ryj z każdym od 8 czy iluś kolejek, a mamy szanse matematyczne szanse awansować do baraży. To jest nieporozumienie. Inna sprawa jest taka, że te baraże to żenada. Jaką ekstraklasową jakość ma zaprezentować drużyna potencjalnie z miejsca szóstego 1. ligi? No żenada po prostu.

EDIT: Doszlo do mnie, że te nasze szanse są już tak matematyczne, że to się w głowie nie mieści.

Drużyny, które jakkolwiek nas jeszcze interesują to: Motor, Łęczna, Płock, Tychy i Odra Opole. W barażach zostały 3 miejsca, bo GKS/Arka już są poza zasięgiem.

Warunki, żebyśmy nie mieli nawet matematycznych szans przeskoczyć poszczególnych drużyn (oczywiście przy założeniu naszej wygranej z TBB):

Motor:
1. Wystarczy im remis - grają u siebie z beznadziejnym Podbeskidziem. Jak dla mnie pewniak - zostają dwa miejsca w barażach.

GKS Tychy - jak dla mnie pewniak, zostaje ostatnie miejsce w barażach.
1. Jak jutro tylko zremisują, to jeszcze muszą zremisować u siebie, żebyśmy nie mogli ich przeskoczyć.
2. Jak wygrają którykolwiek z dwóch meczów, to jest po ptokach.

Płock - jak dla mnie dość realne, są co prawda frajerami jak my, ale nie wyobrażam sobie, że nie wygrają z Resovią u siebie. Zostaje 0 miejsc w barażach.
1. Jedyna możliwość, że ich nie przeskoczymy, to brak ich wygranej z beznadziejną Resovią.

Łęczna
Mamy duże szanse, żeby ich wyprzedzić - przy ich remisie w Tychach ich wyprzedzamy, przy porażce oczywiście tym bardziej.

Tak więc szanse na baraże są niemal zerowe, mamy jakieś 95% szans, że wyprzedzi nas i Motor i Tychy i Płock.

Ale to nie wszystko. Zostaje jeszcze Odra Opole, która gra z:
Polonią (W)
Zniczem (D)

Jeśli Odra zanotuje co najmniej remis i wygraną, co jest bardzo realne, to nawet oni nas wyprzedzają i lądujemy na 8 miejscu.

Jesteśmy patałachami.
Ostatnio edytowane przez dst93 : 18.05.2024 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując