Karherop napisał(a):

Zainteresowanie jest wieloma piłkarzami Wisły. Mówił o tym choćby dyrektor Jagielloni które z chęcią by kilku przytulił. PP zrobił kilku piłkarzom naprawdę dobrą reklamę.
(...)
Za Dudę i Rodado to jesteśmy w stanie w sumie może ugrać z 1.2-1.5 mln euro.
|
O kim się mówi oprócz Rodado i Dudy?
Bo oczywiście ta dwójka zostanie sprzedana, w końcu potrzeba kasy na kolejny sezon eksperymentalnej zabawy Królewskiego w klub piłkarski, zwanej przez niego samego "procesem" lub "budowaniem podstaw".
Co do kwot - wydaje mi się, że 1,5 mln euro za dwójkę w/w jest do osiągnięcia, nawet na rynku polskim.
Zakładam, że również Colley będzie chciał zmienić środowisko.
Co do składu na przyszły sezon, to piłkarzy z ważnymi kontraktami z Wisłą jest ponad 20:
bramkarze: Raton, Broda, Letkiewicz (młodzieżowiec, pierwszy bramkarz w Wieczystej), Stępak.
obrońcy: Uryga, Jaroch, Łasicki (przedłużą lub już przedłużyli kontrakty), Szot, Krzyżanowski, Skrobański (na wypożyczeniu w Wieczystej)
pomocnicy: Carbo, Alfaro, Baena, Goku, Gogół, Olejarka, trójka z Łęcznej: Młyński, Starzyński, Fazlagic no i nasz ulubieniec Sapała. Do tego Kutwa, Szywacz z rezerw, ten młody Dziedzic z Garbarni, który aktualnie próbuje uratować przed spadkiem CLJ
Tylko w ataku nie ma nikogo ale pewnie Sobczak przedłuży kontrakt a dodatkowo jakieś szrociwo z Hiszpanii zostanie wybrane przez Kiko (tzn. oczywiście miałem na myśli algorytm).
Czyli Rude dostanie skład słabszy niż obecnie a Królewski rozpocznie kolejną kampanię pod hasłem #RazemPoAwans. Szaliki i koszulki są już dostępne w fanszopie