Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2024, 22:26
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Ja naprawdę nie mogę zrozumieć że są tutaj ludzie którzy żałują że nie przejęła nas firma krzak z Dubaju. Przecież to już teraz można powiedzieć jak to się skończy. Póki będzie się kręcić z kasą z C+, transferami(na razie trafili, nie zawsze będą) i z miasta (aktualnie mają umowę nie na 5 tylko 25 mln zł) to sobie bedą pływać w ekstraklasowym akwarium, ale jak się odwróci to albo kupi ich ktoś faktycznie kasiasty albo polecą w strzepy jak np. polonia po wojciechowskim. Tam nie ma jakichs arabskich szejków z setkami milionow euro w tle ani jakiegos top knowhow(jakby było to raczej dostaliby licencje, prawda?). W tym sezonie są beneficjentem płaskiej stawki gdzie każdy traci punkty co 2 kolejki i maja farta w meczach jak Ruch sezon temu. Jak fart się skończył Ruch leci z ligi, za rok jak to samo spotka lechie to oni polecą ale do 4 ligi.

U nas jest jak jest ale to przynajmniej kierunek który znamy, i o którego efekty ja w dłuższym okresie jestem dziwnie spokojny.
Nie żeby coś, ale...

Ten znany kierunek to na tę chwilę właściciel już praktycznie bez kasy na dokładanie plus coraz mniejsze szanse na to, że coś się będzie kręcić w kasą z C+, niezbyt wiele możliwości transferowych, brak kasy z miasta, brak kogoś kasiastego na horyzoncie, brak arabskich szejków, brak jakiegoś top know-how (jakby było inaczej, nie modlilibyśmy się o awans do baraży i potem przez baraże) podlane sosem problemów z płynnością i rosnącymi długami.

Ale w jednym masz rację. Ten spokój w tych okolicznościach faktycznie jakiś taki dziwny.

Stoimy na krawędzi. Jeszcze możemy uratować sytuację, to prawda, ale ja nie wiem czy to będzie efekt pracy i obranego kierunku czy tylko zwykły fart.
Odpowiedz cytując