Martinho napisał(a):

Ja naprawdę nie mogę zrozumieć że są tutaj ludzie którzy żałują że nie przejęła nas firma krzak z Dubaju. Przecież to już teraz można powiedzieć jak to się skończy. Póki będzie się kręcić z kasą z C+, transferami(na razie trafili, nie zawsze będą) i z miasta (aktualnie mają umowę nie na 5 tylko 25 mln zł) to sobie bedą pływać w ekstraklasowym akwarium, ale jak się odwróci to albo kupi ich ktoś faktycznie kasiasty albo polecą w strzepy jak np. polonia po wojciechowskim. Tam nie ma jakichs arabskich szejków z setkami milionow euro w tle ani jakiegos top knowhow(jakby było to raczej dostaliby licencje, prawda?). W tym sezonie są beneficjentem płaskiej stawki gdzie każdy traci punkty co 2 kolejki i maja farta w meczach jak Ruch sezon temu. Jak fart się skończył Ruch leci z ligi, za rok jak to samo spotka lechie to oni polecą ale do 4 ligi.
U nas jest jak jest ale to przynajmniej kierunek który znamy, i o którego efekty ja w dłuższym okresie jestem dziwnie spokojny.
|
Nie żeby coś, ale...
Ten znany kierunek to na tę chwilę właściciel już praktycznie bez kasy na dokładanie plus coraz mniejsze szanse na to, że coś się będzie kręcić w kasą z C+, niezbyt wiele możliwości transferowych, brak kasy z miasta, brak kogoś kasiastego na horyzoncie, brak arabskich szejków, brak jakiegoś top know-how (jakby było inaczej, nie modlilibyśmy się o awans do baraży i potem przez baraże) podlane sosem problemów z płynnością i rosnącymi długami.
Ale w jednym masz rację. Ten spokój w tych okolicznościach faktycznie jakiś taki dziwny.
Stoimy na krawędzi. Jeszcze możemy uratować sytuację, to prawda, ale ja nie wiem czy to będzie efekt pracy i obranego kierunku czy tylko zwykły fart.