Wyświetl pojedynczy post
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2024, 11:32
nero napisał(a):Wyświetl post
Masz rację liczy się długoterminowy plan... dobrze, że JK i spółka są u nas już tak długo. Uratowali Wisłę po WSH i potem konsekwentni pięliśmy się do góry... a nie wróć... przecież my walczymy drugi rok o baraże w pierwszej lidze.
Ja tylko jeszcze raz powtarzam, że Valmiera ma właśnie długi których nie spłaca i nie otrzymała licencji na grę w Europie. Być może Tobie to odpowiada, żeby przez 2-3 lata szumiało w głowie od sukcesów, a potem to ch*j. Mi to nie odpowiada, widzę siebie jako kibica Wisły za 10, 20 i za 50 lat jak dożyję i taki horyzont mnie interesuje. Każdy może mieć swoje zdanie i swoje preferencje.

Porównanie z Cupiałem jest nietrafne. Sprzedaż Wisły Cupiałowi była dobrym rozwiązaniem, odsprzedaż Wisły przez Cupiała podmiotowi bez żadnych związków z Krakowem i Wisłą był złym pomysłem. Tak samo złym byłoby odsprzedanie jej jakiemuś funduszowi, który w ciągu kilkudziesięciu godzin może zmienić całą swoją politykę i będzie miał dogłębnie wyj***ne na kwestie honoru, lojalności i sentymentów.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując