luke1906 napisał(a):

Oczywiste jest, że Królewski źle tym zarządza i przepalamy kasę na szrot w sytuacji, w której powinniśmy 3 razy oglądać każdą złotówkę.
Ale nie można ignorować faktu, że GKS dostaje od miasta Katowice w 2023 i 2024 łącznie 35 milionów złotych, a Wisła od Płocka 10mln na załatanie dziury po spadku w październiku 2023 i kolejne 15mln w tym roku. Spore kwoty, liczone w milionach otrzymały też Arka i Tychy.
Piszesz, że masz w dup.ie koszty działalności? W takich Katowicach czy Płocku też mogą mieć to w dup.ie, bo miasto pomoże. Bez tych pieniędzy to śmiem twierdzić, że taki GKS to by nie przystąpił do rozgrywek.
Z kolei nam takie 35 baniek w zasadzie wyczyściłoby stare długi i mielibyśmy czystą kartę do bieżącej działalności, pewno łatwiej byłoby też znaleźć inwestora.
|
Twoja teza byłaby w porządku pod jednym warunkiem, że GKS Katowice i reszta wydała większą część z tych pieniędzy na transfery. Bo ja teraz nie toczę dyskusji o to, że klub jest źle zarządzamy i mamy długi, a taki GKS Katowice ich nie ma. Tylko próbuje udowodnić, że da się mieć dobre/lepsze wyniki i wcale nie potrzeba na to worka pieniędzy na transfery. To między innymi do tych co właśnie próbują przeforsować wizję "jesteśmy tam gdzie jesteśmy bo nie mamy pieniędzy" w sytuacji, gdy wydajemy ich więcej niż inni.
Z góry mówię, że nie wiem ile te drużyny wydały na transfery, może nie mam racji i wydali 15 milionów z tych 35 milinów otrzymanych od miasta, ale z tego co wiem to my wydajemy na wszystko najwięcej w lidze, a jesteśmy w du.pie. Słucham jakiś bzdur, ze Kiko byłby kozak jakby miał pieniądze na transfery. Zatem wyjebmy Kiko bo na tą chwilę on nam się nie przyda bo nie mamy pieniędzy. Weźmy kogoś kto będzie kozakiem w transferach bezgotówkowych tak jak potrafi to być w innych klubach mających podobne wyniki, a nie wydających tyle na transfery i wynagrodzenia miesięczne co my.
Wkurza mnie to, że wszyscy wokół potrafią, a my nie. My mamy drużyną która poradzi sobie w Ekstraklasie, ale zapominamy, że trzeba awansować. Jak można w ogóle takie brednie mówić, każdy kto ma choć trochę oleju w głowie to potrafi przeczytać takie słowa w ten sposób "JK zajeb.ałeś, bo Twoim zadaniem jest awansować, masz dobrać tak personal by poradził sobie z tym celem, a nie konkurować jak równy z równym w lidzie, w której nie gramy".