nero napisał(a):

Z Tobą gada się jak z JK, ja o jednym Ty o drugim.
Pisałeś, że nie mamy kasy by ściągnąć dobrych piłkarzy, zatem ja pytam jakie zawrotne sumy na transfery GKS Katowice, GKS Tychy i Wisła Płock?
W dup.ie mam koszty działalności, bo nie o tym mowa. Za chwile wkleisz mi tutaj info, że za stadion płacimy więcej i nie mamy kasy od miasta, a nie o tym tu mowa.
|
Oczywiste jest, że Królewski źle tym zarządza i przepalamy kasę na szrot w sytuacji, w której powinniśmy 3 razy oglądać każdą złotówkę.
Ale nie można ignorować faktu, że GKS dostaje od miasta Katowice w 2023 i 2024 łącznie 35 milionów złotych, a Wisła od Płocka 10mln na załatanie dziury po spadku w październiku 2023 i kolejne 15mln w tym roku. Spore kwoty, liczone w milionach otrzymały też Arka i Tychy.
Piszesz, że masz w dup.ie koszty działalności? W takich Katowicach czy Płocku też mogą mieć to w dup.ie, bo miasto pomoże. Bez tych pieniędzy to śmiem twierdzić, że taki GKS to by nie przystąpił do rozgrywek.
Z kolei nam takie 35 baniek w zasadzie wyczyściłoby stare długi i mielibyśmy czystą kartę do bieżącej działalności, pewno łatwiej byłoby też znaleźć inwestora.