Wyświetl pojedynczy post
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2024, 19:52
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że szydzę bo akurat wiem jak takie rzeczy działają. I wiem, że budżet na stworzenie najmniejszego w miarę rozsądnego modelu AI to kasa porównywalna z rocznym budżetem Wisły, liczba osób zaangażowanych w trenowanie takiego mikromodelu idzie w dziesiątki (a nie opiera się na jednym koleżce bez większych dokonań w branży), a zestaw danych potrzebnych do takiego trenowania to kilka rzędów wielkości więcej niż to do czego potencjalnie dostęp ma Wisła.

Może jakby prezes Jarosław uczciwie powiedział, że tworzą reguły przeszukiwania baz danych na autorskich zestawach parametrów i zapytań do powszechnie dostępnych baz danych to bym się nie odzywał, bo to zapewne usiłują robić. Ale z halucynacji o sztucznej inteligencji trudno nie kpić.

Ty z kolei jesteś zielonym jak koperek laikiem i łykasz opowieści dla naiwnych.
Przecież Jaro od zawsze mówi, że buduje aplikację i testuje ją na Wiśle.
Nie wiem czego nie rozumiesz, że pi...szesz takie bzdury. Zwłaszcza, że Prezes powtarza to od dość długiego czasu.
I zgaduję, że jest to jeden z powodów dla których Synerise chce mieć Wisłę u siebie. Przetestowanie takiego systemu będzie wymagać kilku okienek transferowych.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując