Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2024, 08:57
Ja też uważam, że zasłużyliśmy na zwycięstwo.

Po prostu widzę, że jedyne dobre mecze rozegraliśmy niestety w Pucharze Polski.

Powtarzam kolejny raz - niech trener awansuje do ESA to sam będę piał peany pod jego adresem.

A co do gry trzema stoperami to dalej podtrzymuje. Raton i wahadłowi to dwa nietrafione pomysły obecnego trenera. Zobaczymy czy w lidze też wreszcie wyjdziemy czwórką w tyłach, tak jak wczoraj z Pogonią. Mocno na to liczę. Tak czy siak jeśli Rude to spieprzy i nie awansuje to jestem za tym, aby do następnego sezonu przygotowywał nas inny trener. Dla mnie najważniejszy jest awans. Puchar Polski to była fantastyczna przygoda, na którą zapracowało 3 trenerów - ale to jedynie puchar pocieszenia.

Wróćmy tam, gdzie nasze miejsce - a będę trenera, który tego dokona wychwalał pod niebiosa. To takie proste.

-------------------------------------------

Tak przeanalizowałem co tam pisałem i co tam niby jest kontrowersyjnego?
Chłop ma problem, żeby 1,5 punkta średnio w 1 lidze robić to co miałem go głaskać i piać jakim niebywałym fachowcem jest?
No na ta chwilę nie jest, mimo 3 bardzo dobrych meczy w PP. To, że my potrafimy zagrać tak jak z Pogonią świadczy, że mamy bardzo dobrych piłkarzy. To, że punktujemy tak żałośnie w lidze jest niebywałe.
Ale tak jak mówię, ja go tam nie będę teraz specjalnie krytykował dopóki liga się nie skończy - zapracował na to u mnie zdobyciem PP. Chyba, że ciągle mnie będę markusiki i inne drozdy wywoływać do tablicy.

Podsumowując :

Ja mam nadzieję, że Rude potrafi uczyć się na błędach i wyciąga wnioski. Byłby to dobry prognostyk przed ligą. Ja jestem fanem filozofii bodajże najbardziej utytułowanego trenera w historii piłki. Co ma zrobić trener? Przede wszystkim nie szkodzić, czasem pomóc. To są słowa Carlo Ancelottiego. Niech nasz trener da naszym piłkarzom grać tak jak lubią i potrafią. Niech lekko pomoże wtedy, gdy trzeba. Niech nie szuka kwadratowych jaj i nie odkrywa piłki na nowo.

Dwa filary awansu wg s1mone :
- Raton jak najdalej od murawy
- Brak wahadłowych
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.05.2024 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując