Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2024, 21:34
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Dopóki władze miejskie w KRK wspólnie z władzami klubowymi, wspólnie nie nie przeciwstawia się narracji w której to napadnięty ojciec z dzieckiem jest sobie winny bo "nie ma instynktu zachowawczego", pozostaniemy prowincją pozbawioną kasy i szans rozwojowych.
jak patrzę na polską piłkę gdy zaczynałem kibicować (20 lat temu, pokutowały jeszcze realia z lat 90. gdy rodzice nigdy w życiu nie puściliby mnie na mecz) i teraz, to nie widzę z tym większego problemu, myślę że rozwinęliśmy się całkiem nieźle, a kasy prawdopodobnie nigdy nie było więcej niż teraz. to że ktoś nie ma na tyle oleju w głowie, żeby wracając po ciemku na obrzeża autobusem schować szalika raczej nigdy nikogo nie odstraszyło od inwestycji
natomiast tutaj problem jest szerszy, bo polega na zawłaszczaniu sobie kolejnej części życia przedstawiając ludzi z odmiennym zdaniem jako patologię, zacofańców itd., traktując w dodatku piłkę jak życie własne - nudne, konformistyczne i sterylne
trzymam kciuki żebyście wszyscy wyszli na nowoczesnych kosmopolitycznych ludzi i latali sobie na mecze do Barcelony gdzie pewnie momentami na meczu słychać świerszcze, obchodzi mnie to praktycznie tyle co nic - ale będę trzymał kciuki, żeby każda próba zrobienia z piłki tutaj dziedziny życia jak kultura, kinematografia albo nawet głupie gry komputerowe na modłę tych samych ludzi co zawsze była traktowana dokładnie tak samo. świat jest na tyle duży że pomieścilibyśmy się wszyscy, ale "inkluzywność" (naturalnie nie dotyczy "bezzębnych" itd. itp.) kończy się tak jak się kończy. pozdrawiam jako ktoś, kto od 20 lat śmiga na mecze i nigdy nie dostał nawet słynnego pytania za kim jest, może dlatego że wie jak się zachować, zamiast liczyć że ktoś wysłucha litanii na twitterze że jest dosłownie 2024 i dalej ktoś kogoś bije za barwy klubowe
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.05.2024 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując