Watts napisał(a):

może skup się na krytyce w sprawach które mają znaczenie zamiast dramatyzowania że to dosłownie SKWK 2 bo race to "łamanie prawa"? skąd wy się bierzecie kosmici?
[…]
nie dziwię się ludziom z twittera i pomniejszym januszkom że od razu się zesrali np. że będą pozywać socios jak nie obejrzą meczu, ale takie stare konie powinny mieć więcej oleju w głowie. jeśli nie to może bardziej wam podpasuje siatkówka albo wyjazdy za Igą Świątek? a jak nie, to czemu nie sektory neutralne? dlaczego według was to wyglądałoby inaczej niż przeciętny wyjazd, i to gorszy bo pod opieką będzie wielu ludzi dla których to będzie pierwszy i ostatni taki mecz?
|
Na sprawach które mają znaczenie też się skupiam jak jest okazja.
Ty łapiesz, że to tacy jak my finansują tą zabawę? Ogarniasz, że jak jutro całe C dostanie zakaz stadionowy to klub będzie na tym pewnie finansowo do przodu, a jak „ludzie z twittera i pomniejsze januszki” powiedzą pas to ten interes jest do zamknięcia? Zresztą nieważne - zapewne nie łapiesz.
Tutaj jest znacznie ważniejsza kwestia. Większość tych „januszy” jak ich pogardliwie nazywasz kupiła bilety właśnie z przekonaniem, że to coś na kształt sektorów neutralnych. Tak jak mój kolega karnetowicz z A. On nie miał najmniejszego pojęcia, że jedzie na trybunę na której będzie rządzić patusiarnia. Klub mu zakomunikował, że ma dla niego bilety, że na dole jest sektor ultrasów, a on ma opcję kupienia na górze (w domyśle dla normalnych). Nikt się słowem nie zająknął, że to niebezpieczne i lepiej dzieci nie brać itp. Siedzieli cichutko i przytulali po 200. Teraz siedzi i się zastanawia czy jechać. Krótko mówiąc został wydymany. Ja bym też został, ale (wychodzi na to, że na szczęście) nie dam rady się wyrwać i biletów nie kupiłem.