Dzisiaj jest dzień objawień. Aż trudno uwierzyć.
Z mojego kumpla, członka Socios, regularnie złośliwie polewałem, że jest patusem. Dopytywałem na jakie jeździ ustawki, co tam w ekipie wyjazdowej. Porównywałem do SKWK. On się oczywiście obrażał, irytował i była zabawa. W życiu bym nie pomyślał, że wcale nie jestem daleki od prawdy. Najpierw się okazuje, że jeden członek zarządu to byłe SKWK. Teraz drugi wypisuje patusiarskie uzasadnienia czemu policja jest zła. Przyznam, że szok.
serek.c2 napisał(a):

|
Obecność policji w strefach wejścia dla kibiców jest wbrew ustawie, jest też zwyczajnie niepotrzebna. Nikt nie ma problemu z tym, by policja stała z boku, by była wokół stadionu, to przecież normalne przy zabezpieczeniu tego typu imprez. Mamy jednak obawy - wszyscy, którzy w jakikolwiek sposób wyjazd organizowali czy w nim pomagali, bo nie jest to tylko zdanie zarządu Socios - że niestety w samej strefie wejścia może dojść do prowokacji i nadużyć ze strony policji, co miało przecież miejsce w przeszłości, podczas meczów finałowych PP, nie mówiąc już o tym, jakie są doświadczenia kibiców odwiedzających Warszawę podczas spotkań wyjazdowych z Legią.
|
Ale Ty rozumiesz kolego, że to Ty i tacy jak Ty stanowią problem? Ogarniasz, że gdyby nie Ty i tacy jak Ty policja nawet nie miałaby pomysłu zjawiania się na stadionie czy koło niego (jak na koncertach na przykład)? Rozumiesz, że jesteście zarazą która niszczy klub (i wszystkie inne kluby też). Pojmujesz, że gdyby nie Ty i tacy jak Ty to setki i tysiące ludzi mogłyby pojechać na mecz swojej ukochanej drużyny w klubowej koszulce? Jak w Niemczech, Hiszpani i innych cywilizowanych miejscach?
Bo tego, że dowodzisz organizacją w której wielu (większość?) członków to normalni ludzie, którzy z patusami którym przeszkadza policja nie chcą mieć nic wspólnego zdecydowanie nie rozumiesz. Ciekawe czy Ci się rozjaśni jak zagłosują portfelami.
PS. Fikołków intelektualnych nazywających prowokacją ewentualne próby policji egzekwowania obowiązującego w tym kraju prawa (wnoszenie piro) nawet nie ma co komentować. To jest czyste zło „SKWK style”.