Hejterek próbuje mnie naprostowywać? Znakomicie.
Jaroo1 napisał(a):
|
Markus uważa, że Sobol źle wpływał na piłkarzy. Szczególnie hiszpańskich, bo oni umiejąc najwięcej, najwięcej tracili na wspołpracy z Sobolem
|
I dalej tak uważam, wszystko się potwierdziło i było prawdą. Jak fatalnie Sobolewski wpływał na piłkarzy, pokazała cała runda jesienna i ich gra choćby w meczach z Starą Rzeszów, Odrą Opole, Zagłębiem Sosnowiec, Niecieczą, Podbeskidziem.
Prawie całe forum i środowisko kibiców Wisły chciało zwolnienia Sobolewskiego, hejterek też się cały czas pluł, że jak to możliwe, iż ciągle jest na tym stanowisku, a teraz próbuje robić zarzut z tego, że ktoś to widział i jego zły wpływ na piłkarzy?
Kompletna kompromitacja Jaroo.Trzeba być totalnym idiotą, żeby coś takiego napisać.
Jak Rude wpływa na Hiszpanów? Alf, Rodado, Carbo, Junca, Raton grają lepiej niż w niektórych meczach jesienią.
Jaroo1 napisał(a):
|
Ale ogólnie wiadomo słowo Hiszpan przewijało się w jego każdym poście. Hiszpanie najlepsi, a trenerzy z Hiszpanii jeszcze lepsi, i w Wiśle potrzeba trenera z Hiszpanii, bo on się najlepiej dogada z piłkarzami z Hiszpanii, a hiszpańska myśl szkoleniowa jest zawsze lepsza od polskiej myśli szkoleniowej itd.
|
Kłamstwo i tradycyjna manipulacja. Mam wkleić te dziesiątki postów, w których w ogóle nie pisałem o Hiszpanach? Mam się tłumaczyć ze swoich poglądów i oczywistości jasnej dla każdego, kto choć odrobinę interesuje się futbolem, że w Hiszpanii grają znacznie lepsi piłkarze niż w Polsce, mają tam znacznie wydajniejszy system szkolenia, ich myśl szkoleniowa ma znacznie większe sukcesy niż polska, a hiszpańscy trenerzy są znacznie bardziej cenieni na świecie niż polscy?
Hejterek próbuję wmawiać, że ten pogląd jest błędny i jest na odwrót. Kompletna kompromitacja Jaroo. Trzeba być totalnym idiotą, żeby coś takiego sugerować lub czynić z tego zarzut.
Jaroo1 napisał(a):
|
Jak tam strzelanie bramek wiosną, nawet przy Rude?
|
Nie wiesz hejterku? Spójrzmy na liczby: Wisła w lidze zdobyła dotychczas 53 bramki, ciągle będąc najskuteczniejszym zespołem Fortuna Pierwszej Ligi. Hejterek myśli, że mnie wyjaśnia, a tymczasem wyjaśnia i ukazuje jedynie swoją nieprawdopodobną tępotę.
Żal mi cię hejterku.
Dalej mamy próbę Podważania sensu zdania:
Scenariuszem va banque nie jest zatrudnienie kompetentnego trenera z zagranicy wraz z całym sztabem, o potwierdzonym warsztacie.
Co konkretnie w tym zdaniu jest nieprawdą? Czyli nawet Guardioli byś nie zatrudnił, bo byłby to ruch va banque?

Pokaż, w którym miejscu pisałem, że tym idealnym trenerem z Hiszpanii dla Wisły jest akurat Rude? I kiedy to manipulancie został w Wiśle zatrudniony trener z Hiszpanii z całym nowym sztabem, czyli kiedy pożegnaliśmy Kmiecika, Jopa itd.?
Jaroo1 napisał(a):
|
Śmiesznie to dzisiaj brzmi porównując wyniki i styl gry Wisły Sobola (nawet z tego sezonu) z Wisłą Rudego.
|
Śmiesznie brzmi jedynie kolejna manipulacja wymazująca mecze w Pucharze Polski. Kiedy Sobolewski doszedł tam równie daleko z Wisłą i kiedy jego Wisła rozegrała choć jeden tak dobry mecz jak z Piastem?
Obrońca jakości gry Wisły za Sobolewskiego się znalazł. Dobre.
Dalej hejterek próbuje atakować mnie za zdanie:
"Jak sobie przypomnę niedawne słowa Jaroo1, że na lewej obronie nie mamy dziś nikogo sensownego do gry w przeciwieństwie do prawej obrony i nikt się tam nie nadaje, to śmiech wraca."
Jaroo1 napisał(a):
|
Hahaha ale jaja. Pierwsza okazja aby ukąsić i ukąsił mnie. Tak, Eneko king, Eneko top. Oczywiście od razu najazd na Krzyżanowskiego. Tam w tym poście jest jazda po każdym Polaku, a Hiszpanie cacy.
|
Ależ zabawnie się wyjaśnia te żałosne manipulacje hejterka. Fakty są takie, że Eneko w jednym meczu dał Wiśle więcej niż Krzyzan w kilku. Nie zawalił nic tak spektakularnie jak on. A hejterek wypowiadając się tak o lewej obronie oczywiście pominął też Junkę, którego osoba najlepiej pokazuje, że na lewej obronie Wisła jednak ma w tym sezonie (i miała też wiosną poprzedniego) sensownego zawodnika w przeciwieństwie do prawej strony.
Który Polak błysnął w meczu ze Stalą Rzeszów? Przypomnij hejterku. Dzięki komu przywieźliśmy stamtąd punkty: dzięki krytykowanym Polakom czy strzelającym gole Hiszpanom?
Jedziesz hejterku, przypominaj migiem.
Jaroo1 napisał(a):
|
Po 2 meczach ligowych, w tym jedna porażka u siebie i jedna fartowna wygrana z druzyną z dołu tabeli, Markus już zauwazał pozytywy w grze drużyny i w trenerze Rude
|
Oczywiście, bo były i ukazały się w pełnej krasie w meczach z Widzewem i Piastem. Dały też później zwycięstwa w meczach z Odrą i Miedzią, z którymi Sobolewski jesienią miał problem.
Dajesz hejterku, wymieniaj ten brak pozytywów w postawie Wisły w wyżej wymienionych spotkaniach. Pokazuj jak bardzo źle wpłynął wtedy na zespół i zarządzał meczem Rude.
Jedziesz z kolejną szarżą na ścianę.
Jaroo1 napisał(a):
Czyli tak, na tamten moment Duda się rozwijał i reszta też się będzie rozwijała, bo mamy dobrego trenera i dobrych piłkarzy z Hiszpanii też przecież mamy.
Jak tam rozwija się owa młodzież obecnie?
|
Duda na pewno nie gra gorzej niż grał jesienią, A w meczach z silnymi rywalami kiedy był zmobilizowany i skoncentrowany pokazywał, że jednak może być z niego pożytek. Kutwa zrobił postępy, gdy pojawiał się na boisku nie było żadnego dramatu. Gogół długi czas miał kontuzję: jakie postępy miał zanotować w trakcie jej trwania hejterku? Jedynie Krzyżanowski po obiecującym początku drastycznie obniżył loty. Niestety, nie on pierwszy i nie ostatni z tak zwanych wiślackich "wunderkindów" na przestrzeni ostatnich dekad.
Hejterek robi zarzut z oczywistości, że nie każdy wielki talent robi postępy na miarę oczekiwań.

Super. A gdyby Krzyżanowski nie grał, byłby zapewne pierwszym, który atakował by Rude, że takiego wielkiego talentu jak on nie wpuszcza i nie daje mu szansy. Jak to hejterek.
Później jest podważanie krytyki Sobolewskiego za mecz z Zagłębiem i zawodników takich jak Szywacz, Wachowiak, Niewiadomski, Szot jesienią 2022 r. za Brzęczka przez hejterka, zwieńczone tym:
Jaroo1 napisał(a):
|
Ojjj, chciałbym zobaczyć taką krytykę Rudego i Hiszpanów za te obecne 1,5 pkt średnio na mecz xd
|
Jak zdarzy się, że Rudę wyśle na trybuny przed ważnym meczem kluczowego pomocnika, by sobie odpoczął, zmieni dobrze działającą taktykę na grę z kontry, dokona samych nieudanych zmian, zacznie wystawiać stoperów w drugiej linii, całkowicie zdezorganizuje obronę przez stałych fragmentach gry, a hiszpańscy zawodnicy będą walić tyle samo katastrofalnych błędów, co wymienieni powyżej Polacy i Krzyżanowski, to z pewnością zobaczysz.
Jaroo1 napisał(a):
|
Tych postów o tym, że Rude się ligi nie uczy, nie musi uczyć, a nawet jak sie uczy to co z tego, była pewnie ze setka. Także więcej z fikołków Markusa mi się nie chce wklejać
|
Pokaż choć jedną wypowiedź Rude w której mówi, że przez brak wcześniejszej znajomości polskiej pierwszej ligi nie może wygrywać meczu, ani prawidłowo reagować podczas nich? Że ta sprawa cokolwiek mu uniemożliwia? Choć jedną?
Gdyby przyjąć tego typu optykę, Wisła nie mogłaby zatrudnić żadnego szkoleniowca z zagranicy, nawet gdyby był nim wspomniany wcześniej Guardiola, Klopp czy jakikolwiek inny uznany trener, bo brak znajomości ligi z zasady oznacza, że nie może sobie poradzić i dobrze prowadzić zespołu.
Przecież to byłoby tak chore, jak chore są manipulacje tego hejterka.
Teraz podważanie zdania:
Rude potrafi elastycznie dopasować strategię i taktykę gry pod konkretnego przeciwnika:
Tak, pokazał to choćby z Widzewem, Piastem, Miedzią i Odrą. W pozostałych meczach to Rude zakazał im gry na 100%, wkładania nogi, czy jak teraz wygadał się Gogół wyskakiwania do główek? Nie robili tego przez jego taktykę, tak?

To chcesz dalej wmawiać hejterku, wbrew faktom i słowom samych zawodników?

Nakazał Józkowi zrobić z siebie idiotę jeszcze większego niż Ty nim jesteś przy strzale z trzech metrów z Resovią? Niezły Kamikadze z ciebie.
Jaroo1 napisał(a):
|
Urocze. Zostało 5 meczów do końca i raczej się nie zanosi żeby w któryś Omrani zagrał 45 a może nawet 30 minut. A taki miał być zajebisty i strzał w dziesiątkę
|
Pokaż cytat w którym pisze, że Omrani jest zajebisty i to z pewnością strzał w dziesiątkę. Dajesz manipulancie.
A czy jeszcze kiedyś pojawi się na boisku w barwach Wisły i co wtedy zrobi na murawie, to się dopiero okaże, Ty możesz to tu przesądzać dzisiaj tak samo, jakbyś przesądzał jakie numery padną w najbliższym losowaniu EuroJackpotu. Skoro tak doskonale znasz przyszłość, puść sobie kupon.

Tacy jak ty już przesądzali, że Rude zostanie zwolniony zaraz po Arce, że Nawotczyński i Brud zawojują niegdyś ligę, że Valerengę i Levadię przejdziemy z palcem w dupie itd. Znawcy przyszłości ze szklaną kulą.
Potem znów próby podważania poglądów, że aktualna dyspozycja i forma piłkarza jest sprawą zmienną, a nie stałą, że runda jesienna za Sobolewskiego nie była zła (mówi to osoba, która cały czas domagała się od Królewskiego jego zwolnienia), podważanie ukazywania, że nie wiadomo jak poradziłby sobie Jop, że nasi polscy piłkarze są generalnie słabi i popełniają dużo błędów.
Hejterkowi zabrakło cytatów, więc jak polityczni propagandyści dorabia sobie ideologię nawet nie widząc jak bardzo się kompromituje czyniąc z tego zarzuty, by wmawiać, że w czymś się pomyliłem i że to nieprawda.
Kompletna kompromitacja Jaroo. Trzeba być totalnym idiotą, żeby coś takiego napisać. Naprawdę żal mi cię hejterku.
Jaroo1 napisał(a):
Znowu wszystkie "polaczki" złe ale chociaż na tyle honoru ich nauczyli Hiszpanie, że publicznie polaczki się przyznają, ze grają źle xd
Dalsza część dorabiania pod swoje .......amento różnych bajek, żeby na koniec napisać, ze Rude i Hiszpanie dobrzy, a za wszystko odpowiadają ciency Polacy.
|
Hola hejterku, teraz próbujesz podważać to, co powiedział Uryga czy niedawno Gogól i ich również wyjaśniać?

Masz tupet. Przecież nikt tego nie wymyślał, oni sami mówili, że nie grają na 100%, nie wkładają nogi - sami biją się dziś w piersi, że nie skakali do główek!
Który Hiszpan im tego zabraniał?
To niestety nasi polscy zawodnicy swoją grą zwykle odbierają nam najwięcej punktów, nie tylko Krzyżanowski, ale także właśnie Szot, Uryga, Jaroch - to są przeważnie najsłabsze, a nie najlepsze punkty zespołu! Ile punktów straciliśmy przez Rodado, Carbo, Alfaro, Junkę, nawet Baenę? Ile razy jakiś polski zawodnik poza Sobczakiem pokazał takie samo zaangażowanie i profesjonalizm jak właśnie Rodado czy Carbo?
Jaroo1 napisał(a):
Hejtu i nienawiści na wszystko co polskie (ochronkę ma tylko Zaskroniec bo zatrudnił Hiszpanów) ciąg dalszy.
Dziwnie, że taki mądry człowiek jak Markus nie zauwaza równocześnie jak źle grają Hiszpanie i jakie mamy wyniki mimo, że ponad połowa składu to Hiszpanie. No ale wiadomo, jakby Polacy nie grali, to by Hiszpanie wszystko wygrywali
|
Hejter, który od rana do wieczora hejtuje Królewskiego, Rude i innych pracowników klubu, wulgarnie obraża innych formowiczów, jest esencją chamstwa i arogancji, znów wypowiada się na temat rzekomego hejtu innych.

On tak często przekracza granice bezczelności i absurdu jak np. Duda marnuje sytuację strzeleckie. I za to Duda jest krytykowany, a nie za to, że jest Polakiem.
Podobnie inni polscy zawodnicy: są krytykowani, bo są zwykle najsłabsi i popełniają najwięcej błędów, gdy grają, a nie dlatego że są Polakami. To, że nie dowożą i olewają własne obowiązki pokazują mecze, ich gra, mówią ci hejterku sami prosto w oczy, a ty będziesz wmawiać, że nie zasługują na krytykę? Że zachowują się jak Rodado?

Hiszpanie również krytykę dostają, gdy na nią zasługują, Villar, Goku, Raton, Baena, Alf, niegdyś Benito itd. Jest ona rzadsza, bo mniej dają do niej okazji, a nie dlatego, że są Hiszpanami.
Ale najzabawniejsza jest końcówka:
Jaroo1 napisał(a):
Niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy i zdaje się, że powoli nastąpi przebudzenie Markusa i odwracanie się od projektu JK-Rude. Będzie tak się wycofywał żeby nie wyjsć na głupka, także powoli, powoli, jakaś krytyka, żeby nagle udawać obiektywnego.
Markus to największy znawca, na zasadzie dajmy szansę, a zobaczymy jak to będzie, a może, może, może. Bronił tu wszystkiego co Królewskie. Każdej decyzji. Od paplania o AI, przez transfer grubasa czy niedoszły transfer kaleki z Ghany, po każda porażkę, która jest zasługą jedynie Polaków, bo oni sa najgorsi.
|
Pokaż kłamliwy manipulancie jak broniłem na przykład trzymania przez Królewskiego Sobola, skoro niby broniłem każdej jego decyzji? Jak popierałem np. ciągłą obecność w klubie Kmiecika? Jak chciałem, by o transferach decyzje podejmowała sztuczna inteligencja, a nie Kiko?
Dajesz. Pokazuj kolejny raz, ile wspólnego z prawdą mają twoje słowa.
Jesteś zwykłym żałosnym manipulantem, który potrafi tylko hejtować, siać nienawiść dookoła i naginać fakty do własnych wyrzygów jadu. Potrzebujesz i szukasz atencji jeszcze bardziej niż Królewski. Kreujesz sobie rzeczywistość niczym Baba Jaga ze szklaną kulą, licząc, że ktoś tę opowiastki kupi, nie zauważając w ich stęchlizny myśli, mułu absurdów, błota pogardy dla Wiślaków i smrodu chamstwa.
Od miesięcy tylko czekasz na porażkę i klęskę klubu, klęskę Królewskiego, która jest ważniejsza dla ciebie niż Wisła. Od miesięcy życzysz jej i jemu źle, walczysz ze wszystkim co zrobi, bez względu na to, co to jest. Teraz się uaktywniasz, bo myślisz, że się doczekałeś, chcesz wykorzystać swoje 5 minut przed finałem pucharu, bo później już możesz nie mieć okazji. Boisz się tego, a chcesz triumfować za wszelką cenę, boisz się, że Rude jakimś cudem zdała się wybronić, a Wisła jednak coś wygra.
Jako kibic Wisły mam nadzieję, że już wkrótce się tego doczekasz.