Wyświetl pojedynczy post
Obserwator
Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2024, 01:10
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie Tomku może to napawać lekkim optymizmem, jednak osobiście troche przeraża mnie szukanie poparcia (skuteczne) przed drugą tura wśród właśnie ludzi obecnego (poprzedniego) prezydenta, co może jednak prowadzić do utrzymania status quo
Ja w tych wyborach zwracałem uwagę głównie na kwestie związane ze sportem, jego finansowaniem i stosunkiem kandydatów do Wisły Kraków (tej szeroko pojętej prowadzącej nie tylko piłką nożną, ale też inne sekcje). Tutaj mam deklarację, że osoby do tej pory odpowiedzialne za politykę miasta w tym zakresie, które bardzo mocno naszemu klubowi szkodziły (nie tylko zresztą naszemu) zostaną wkrótce pożegnane.

Sprawa nie jest oczywiście prosta bo finanse miasta są w opłakanym stanie, ale ostateczny wynik wyborów daje z perspektywy Wisły przynajmniej szansę zmiany na lepsze. Odwrotny by ją wykluczał.

W kwestiach inwestycyjnych liczę, że osoba prof. Mazura, którego znam i cenię sprawi, że te sprawy pójdą w lepszym kierunku. W innych kwestiach mam oczywiście swoje zdanie, ale uważam, że tak wielki klub jak Wisła Kraków powinien być domem dla ludzi o wszelkich poglądach dlatego osoby pełniące w nim ważne funkcje nie powinny się publicznie wypowiadać na tematy polityczne czy światopoglądowe.

Przypilnowałem, aby deklaracje dotyczące podejścia kandydatów do wspierania sportu stały się publiczne i złożone na piśmie, co nastąpiło. Każdy mógł się zapoznać a potem głosował jak mu sumienie podpowiadało.

A dla mnie poza wszystkim ważne jest hasło "czyny nie słowa". Pięć lat temu gdy ważyły się losy klubu usiłowaliśmy z Piotrem i wraz z ponadpartyjną koalicją radnych wprowadzić pod obrady rady miasta uchwałę wzywającą prezydenta do wsparcia Wisły i wdrożenia programu pomocy dla wszystkich klubów. Chodziło o to aby przynajmniej rozpocząć o tym dyskusję. Aleksander Miszalski, jak wielu radnych czy to PO czy PiS głosował za wprowadzeniem tej uchwały do porządku obrad. Łukasz Gibała wraz ze swoimi radnymi pomógł radnym Majchrowskiego (pod wodzą Kuliga) tą inicjatywę zablokować już u zarania. Taka to była antywiślacka koalicja. Potoczne opinie o tym kto z kim i jak współpracował niekoniecznie są precyzyjne.
Odpowiedz cytując