Jagul napisał(a):

Po prostu próbuje się dowiedzieć czy Rude jest wspaniałym trenerem czy nie 
Jak realizuje to co piszesz to jest co najwyżej trenerskim debilem.
Oczywiście, że trener rządzi. Chyba, że mamy wyjebane na wyniki, stabilną sytuacje finansową to wtedy możemy realizować chore wizje właściciela.
Rude dostał konkretny cel do zrealizowania i jest to awans. Nie da się jednocześnie grać o awans i promować ogórków pokroju Krzyżanowskiego.
To wszystko potwierdza tylko to co już podkreślałem. Wymiana trenera nawet na Kloppa Wisły nie zbawi jeśli cały układ gabinetowy będzie dalej trwać.
|
Wspaniali trenerzy nie grają w pierwszej lidze, w zadłużonej po uszy Wiśle. Przykro mi że przebijam balon.
Wydaje mi się że mamy jednocześnie realizować chore wizje właściciela i robić wynik, bo właściciel zna się na piłce lepiej niż ktokolwiek inny.
Ja wiem że sie da się zrobić awansu promując ogóry takie jak Gruszkowski, Wachowiak, Plewka, Krzyżanowski, Szywacz itd. Wie to wiele osób tutaj. Ale jednocześnie w klubie jest chore ciśnienie na wychowanie kolejnego Błaszczykowskiego, albo chociaż - Małeckiego. To była jedna z przyczyn spadku. Potem młodzi którzy grali non stop w Ekstraklasie (i spadli) zostalo negatywnie zweryfikowani w pierwszej lidze.
Druga przyczyna - krakowska piłka, ale ze szrotu pilkarskiego.
Można się dowalać do Rude i udawać że nie robiny non stop tego samego, tylko z coraz tańszymi i gorszymi piłkarzami. Tylko po co?