Wyświetl pojedynczy post
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2024, 13:47
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jedną wielką bzdurą to jest ten post. Posiadasz zerową wiedzę na temat samochodów klasycznych, więc nawet nie będę próbował Cię przekonać do moich racji.
Stare auto to stare auto i grupa paru zapaleńców śliniących się na jakiś tam konkretny model nazywając go "kultowym" tego nie zmieni. Stara beta po kij wie ilu właścicielach, najeba.nych kilometrach będzie w takim samym stanie technicznym jak 2 letnie auto Takie brednie zawsze wygłaszają Ci co nowe auta widują w galerii handlowej jak jakiś salon wstawi demo lub nawet jak mają już styczność z nowymi autami (rodzina, znajomi, car sharing), a z powodów finansowych na takie ich nie stać to sobie wmawiają, że przecież te ich 20-letnie auto jest tak samo zajebiste.

Zresztą jest chyba jakiś taki wyścig zlombol czy jakoś tak, tam wyjeżdżają stare auta i maja dojechać do miejsca X, które jest dość daleko oddalone. Rozumiem, że wszystkie dojeżdżają? Skoro są w dobrym stanie technicznym to nie powinny mieć problemu. Bo z tego co wiem, bardzo dużo z nich odpada, część jest naprawiana po drodze, tyle są warte te klasyki.

Jak ktoś chce niech kolekcjonuje, ale nie wmawia mi, że te auto jest sprawne technicznie tak samo jak 2-letnie auto.

Osobiście czekam na czasy, że te wszystkie stare auto pójdą od nas w piz.du. Samochody, które kupuje się za jedną wypłatę, warte mniej niż porządna komórka, z przeglądami podbijanymi za flaszkę.
Czekam kiedy przeglądu nie będzie szło podbić za 2 dychy, kiedy OC będzie tak drogie, że nie będzie warto takiego auta mieć wtedy jest szansa, że na drogach pojawia się auto sprawniejsze i bezpieczniejsze.

P.S. Nowe Volvo ma poduszkę dla pieszego w razie potrącenia, osobiście gdyby mnie już miało coś potrącić to zdecydowanie wolałbym, żeby to było najnowsze Volvo niż stare "sprawne jak 2 letnie auto" BMW.
Ostatnio edytowane przez nero : 12.04.2024 o godz. 13:50.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując