Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2024, 12:57
azor napisał(a):Wyświetl post
temat ewidentnie powoli ewoluuej do politycznego, dlatego tez...stary dziadzie, sam sobie takiego nicka wybrales, kto wedlug Ciebie powinien przejac schede po Majchrowskim? Jesli mozesz to uzasadnij
No to powiem tak.
Jeśli rozpatrujemy stan realny, czyli że schedę przejmie albo Masztalski albo Ecik, to dla mnie wybór jest podobny do sytuacji, że ktoś przyprowadził mi kozę oraz owcę i mówi- możesz sobie wybrać z kim chcesz się kochać
Uzasadnienie:
Pierwszy to karierowicz w czystej postaci, a główny cel do dorwać się do żłobu i koryta.
Drugi to zielony ideolog

Natomiast jeśli rozpatrywalibyśmy czysto wirtualnego kandydata, to głosowałbym na osobę wobec której minimalistycznie ( a jednocześnie, jak dla mnie wystarczająco) oczekiwałbym że :

1. Rozpocznie realne prace nad metrem. Tak wiem, to inwestycja na kilkanaście lat. Ale jak się chce przejść kilometr to trzeba wykonać najpierw pierwszy krok. potem dziesiąty itd
2. Nie będzie wspierał jakichkolwiek inicjatyw zielono-tęczowych
3. Zlikwiduje pomysł SCT albo co najmniej ograniczy ją do ścisłego centrum
4. Będzie wspierał naszą Wisełkę

I tu, nawiązując do dzisiejszej rocznicy, taką osobą mógłby być śp.Władysław Stasiak
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując