Wyświetl pojedynczy post
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2024, 13:09
W wątku dotyczącym Pucharu Polski 23/24 napisałem, żeby na pierwszy mecz wyjść rezerwami i go odpuścić, bo z dużą dozą prawdopodobieństwa nie zajdziemy w nim daleko. Tak się złożyło, że zaszliśmy do finału, dzięki czemu wielu z tych chłopaków może teraz spełnić swoje marzenia o grze w finale.

Trzeba na to też niestety spojrzeć z punktu widzenia interesów klubu. Na chwilę obecną za PP dostaniemy ok. 800k PLN, w przypadku wygranej 5 mln PLN. W finale zdarzyć się może wszystko, ale na chwilę obecną mamy pewne te 800k. Bez gier w PP piłkarze mieliby "czyste" głowy, być może nie byłoby meczów, które odpuścili (Chrobry) ze względu na nadchodzący mecz pucharowy.

Wybierając między zwycięstwem w PP, a awansem, chyba każdy kibic Wisły bierze w mgnieniu oka awans. Dla mnie ten puchar jest po prostu zbędnym balastem dla naszego, wbrew pozorom, dość wąskiego składu, jeśli brać pod uwagę jakość zawodników.

Ja osobiście mam na ten puchar wywalone od samego początku i według mnie więcej on w tym sezonie nam zaszkodził, niż pomógł. Ewentualna wygrana pozwoli zasypać największe leje po bombach w budżecie, będzie można postawić dodatkowy puchar w gablocie, ale brak awansu (oby nie) położy się na to wszystko cieniem.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując