Wyświetl pojedynczy post
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2024, 21:31
Decyzja zdecydowanie kontrowersyjna. Nie usprawiedliwiam, ale tak czysto statystycznie chodzi mi o coś innego.

Główny.
Marcin Szczerbowicz
Jako główny 5 czerw i 78 żółtych na 18 meczy.
Jako varowiec 4 czerwa na 13 meczy.

Varowcy
Piotr Urban
Jako główny 71 żółtych 1 czerwo na 16 meczy.
Jako varowiec w 20 meczach 2 czerwa.

Dawid Golis
Znalazłem statsy tylko pracy na varze. 11 czerw w 73 meczach.

Statystyki Urbana i Szczerbowicza tylko za ten sezon. Statystki Golisa chyba globalne kariery, bo były tam jakieś baraże. Ogólnie mieliśmy głównego, który co 3,5 meczu pokazuje czerwo. Dodatkowo kiedy pracuje na varze czerwo również wchodzi co 3 mecze. Dla przykładu taki Urban daje pograć trochę częściej korzystając z żółtych, ale dużo rzadziej czerwonych. Z kolei kiedy Golis siedzi na varze mamy czerwo co 6,5 meczu. Zasadniczo nie są to statystyki wyjebane w kosmos kiedy próbowałem porównywać z innymi sędziami, ale jednak powyżej przeciętnej. No i kombo Szczerbowicz na głównym i Golis na varze śmierdziało na kilometr, że w meczu może być czerwono.

I teraz pytanie. W dziale analiz ktoś nad tym pracuje i daje raport do sztabu przed meczem? Nie wiem jak to wygląda w Polsce, ale z tego co opowiadał Marciniak na zachodzie takie analizy to standard z profilami psychologicznymi liniowych i technicznego włącznie. Może nas przekręcili, może nie, ale gdyby ktoś przed meczem powiedział mi, że przy tej obsadzie za stempel taki jak Jarocha będzie czerwo po varze, to z perspektywy w/w liczb powiedziałbym - tak, to realny scenariusz. Niestety tak jak pisano pole do interpretacji jest bardzo duże i trzeba być przygotowanym na to jakie mogą być te interpretacje zależnie od obsady.

btw. Nie sądze, żeby na Szczerbowicza jakikolwiek buk dał dobry kurs na to, że da czerwo.
Odpowiedz cytując