Wyświetl pojedynczy post
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2024, 20:34
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale co zaproponował Jop? Coś bardzo podobnego jak Rude i zderzył się z tym samym problemem. W dwóch pierwszych meczach była koncentracja, walka i wyniki. W trzecim z teoretycznie słabszą drużyną nie było już tak kolorowo i wygrana przyszła w ostatniej desperackiej kontrze. Rude nie odkrywa ameryki tylko pokazuje sposoby jak zozmontować autobus. Niestety nie da się tego zrobić kiedy jeden przeciwnik mija dwóch naszych tylko dlatego że jest bardziej zdeterminowany. Różnice w wyszkoleniu czy taktyce wychodzą dopiero wtedy kiedy cechy wolicjonalne są na porównywalnym poziomie. Spowodowanie że nie będziemy pękać nawet przed najbardziej napakowanym fizycznie przeciwnikiem, jest kluczem do sukcesu.

Ja zresztą wcale bym nie lamentował gdyby został Jop, mam nadzieję, że w przyszłości poprowadzi Wisłę. Zaleta Rude, poza wkładem merytorycznym, jest taka jak zeszłorocznego zaciągu Hiszpanów. Wniósł zastrzyk nowej energii. Być może nie uda się awansować bezpośrednio, ale jeżeli nastąpi mentalna odmiana drużyny to nie powinniśmy obawiać się baraży.
No właśnie z tymi sposobami na rozmontowanie autobusu to bym tak nie pędził.Wprawdzie trener twierdzi,że wedle liczb w każdym z dotychczasowych meczów oprócz ostatniego byliśmy lepsi od przeciwnika ale śmierdzi mi to statystykami którymi posługiwał się Sobol.Ja jakoś nie mam przekonania,że w każdym z tych meczów byliśmy lepsi i tylko oczywiście wizualnie bez posługiwania się statystykami to my mamy problem z rozmontowaniem obrony przeciwnika co w połączeniu ze słaba skutecznością daje słaby bilans bramkowy.Strzelamy zdecydowanie mniej niż za Sobola i Jopa a tracimy tyle samo.
Ogólnie podoba mi się co mówi Rude tylko żeby jeszcze szła za tym poprawa gry i wyciąganie wniosków a tego na razie nie widzimy.Teoretykiem jest świetnym.
Odpowiedz cytując