skarabeus napisał(a):

Zastanawiam sie po co manipulujesz.
Podajesz sumaryczna kwote wsparcia socios dla Wisly pomijajac na co te pieniadze szly. I ze na biezaca dzialalnosc socios finansowalo jedynie w poczatkowym okresie trio, kiedy byl ruch "wszystkie rece na poklad, zeby statek nie zatonal".
Pozniej klub mial sie stac samowystarczalny i samofinansujacy. I niezle to szlo Obidzinskiemu do spolki z Jazdzynskim, az nie zaczelo sie radosne rozpasanie najpierw blaszczykowskich a teraz zaskronca.
Ale przez czas ich rozpasania o ile wiem, socios nie dolozylo do biezacej dzialalnosci klubu ale finansowalo chocby boisko przy stadionie. Jesli sie myle i nie manipulujesz celowo chu()*j wie po co, to mnie wyprowadz z bledu 
A co do kosztow na Omraniego. Z tego co wiem, sumarycznie, wszystkie koszty zwiazanego z jego obecnoscia w Wisle sa duzo wyzsze niz 10k euro. Sam kontrakt to moze i jest 10k euro, moze ciut wiecej. Do tego byla kasa za podpis, jest mieszkanie, jest praca fizjoterapeutow, odzywki etc. To wszystko sa koszty, ale rozumiem, ze tego nie uznajesz za koszty, bo to drobne.
Proponuje wiec zebys wylozyl te chociaz 10k euro, choc moim zdaniem blizej prawdy jest kwota 20 tysiecy euro. Przeciez to marne niecale 90k PLN. Poloz na stol Drozd 
zaskroncowi sie zaskorniaki skonczyly. Nie ma teraz chocby 1,5 mln PLN. A potrzeby Wisly sa znacznie wieksze niz te 1,5 MLN. Wroc. Potrzeby rozpasanej polityki zaskronca. Przyjdzie lato i rachunek przyjdzie na kolejne 4-5 milionow PLN jesli nie lepiej. Ciekaw jestem kto wtedy to zaplaci.
PS. To nie ja mowilem, ze nie wezme od socios pieniedzy na biezaco dzialalnosc tylko zaksroniec.
PS2. To nie ja co rusz sie mijam z prawda w swoich wypowiedziach
|
A obóz rok temu to jest jaka działalność? Bieżąca? Gdyby w tym roku Socios postawiło obóz to nie trzeba by może było pożyczać. Zresztą sam mam wiele uwag go finansowej działalności klubu. Kasa z dnia meczowego chociażby, Ale widzę zmianę w podejściu odkąd Królewski ma decydujący głos. Gro długów powstało po wykopaniu Hyballi. Tamte błędy w zarządzaniu wiszą nam do dzisiaj. Wzrost długu w ostatnim roku wynika z braku kasy za prawa telewizyjne z Ekstraklasy, a nie z działań Królewskiego i Kiko.
To że przyszedł taki Bregu czy Omrani, w naszej aktualnej sytuacji to okazja. Która może nam pomóc w awansie. Skoro Omraniemu doliczasz odżywki i pracę fizjo to dwa razy tyle dolicz Sapale. Bo chop leczy się już 1,5 roku za miesięcznie tyle co cały kontrakt Omraniego do czerwca. A i odżywek dużo więcej potrzebuje z wiadomych względów.
Możesz dać konkretny przykład tej rozpasanej polityki zaskrońca? Jeżeli to jest Omrani to wybacz, w porównaniu do polityki poprzedników to jest poważne zaciskanie pasa.