Patryko napisał(a):

O słabej dyspozycji fizycznej Omraniego napisał zarówno Karcz, jak i opowiedział na YT Skucha, więc nie sądzę, aby nie było to prawdą. Jeśli typ w ogóle nie rusza do pressingu, to nie będzie z niego żadnego pożytku w I lidze. Na brak pressingu to mógł sobie pozwolić ślamazarny Stilić, który wrzucał piłki kolegom na nos.
Ja się wstrzymywałem z oceną do pierwszego sparingu, gdzie zobaczymy go na żywo. Jeżeli rzeczywiście jest z nim tak słabo, że do rywalizacji o choćby ławkę rezerwowych będzie gotowy za minimum miesiąc, to jedyne, co może usprawiedliwiać taki transfer, to jakiś głębszy, zakulisowy deal z agentem Rodado.
|
Akurat na wrzuconej relacji z yt można było usłyszeć że Omrani w 30 minut:
- strzelił głową z 5 metrów
- groźnie strzelił zza pola karnego (wyblokowane)
- dobrze zgrał piłkę w pole karne, ale nasi nie wykorzystali.
Brutalna prawda może być taka że dostał od Rude w dupę przed sparingiem i dlatego ruszał się jak mucha w smole. To że w ogóle wszedł oznacza że jest już w szerokiej kadrze, inaczej nadal dostawałby wycisk. Akurat u Rude nie ma zmiłuj, zapowiadał że w czasie przerwy wszyscy zdrowi będą mieli dodatkowe obciążenia.
Wbrew temu co tworzą tutaj hejterzy, to wystarczy żeby wszedł na ostatnie 15-20 minut - kiedy większość rywali umiera na boisku - i dograł albo strzelił gola. Czyli zrobił coś co jest poza zasięgiem takiego Olejarki czy innego młodego talentu. Bregu też nie jest w dobrej dyspozycji fizycznej, a ma już gola i kluczowe podanie, oba na miarę 6 punktów.
W ogóle nasze młode perły zaliczyły podobno świetne zawody: Dziedzic masa strat, w tym na karnego który zrobił Kutwa, Olejarka drugi karny. Z przodu zero. Ewidentnie trzeba postawić na młodych Polaków, jak sugerował Rude jakiś debil na konferencji.
@FraMat - z tymi "dziennikarzami" nigdy się nie wykłócałem, ja ich opinie czytam co najwyżej dla jaj, a na pewno im nie ufam. Nie zasługują na to.
Wystarczy przypomnieć że Olejarka dostał od Karcza 5 za występ z Odrą albo co pisali o fachowcu Sobolewskim. Dla nich wygranym obozu w Turcji był Sapała, zamieszany w stratę wszystkich bramek. A przypominam że tamte mecze też podobno oglądali

Może nie tak jak "eksperci" meczyków którzy zauważyli gola po 10 minutach, jak w czat zajrzeli, ale za bardzo pojęcia nie mają o czym piszą.
Potem zdziwienie że Sapała nie gra (przecież jest lepszy od Carbo!), a jak już z konieczności wyszedł na Tychy to nie było tematu...
Ale dla hejtera takiego jak Ty to jak manna z nieba - od razu się uaktywniłeś. Korzystaj, pisz o pączku, grubasie etc. Dopóki jest o czym.