Wyświetl pojedynczy post
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2024, 21:49
Wisła pochwaliła się dziś przelewem od Socios. Nie oceniam, klub pewnie w krytycznym momencie to się nie patrzy tylko pomaga, sam bym pewnie zagłosował na "tak". Dziwi mnie jedynie brak jakichkolwiek postulatów tej organizacji względem właściciela. I nie mam tu na myśli domagania się decyzyjności, wglądów itp., ale przeważnie jak sponsor wspiera, to oczekuje przedstawienia jakiegoś planu. I wydaje mi się, że dając 1,5 bańki bez żadnej umowy (bo takiej nie było przecież przed sezonem) można przynajmniej poprosić o nakreślenie jakiś perspektyw dla klubu w kilkumiesięcznej perspektywie.

Mignęła mi też dziś na X wycena zawodników z ESA i 1 ligi, w naszej lidze głównie piłkarze Lechii czemu trudno się dziwić (młodzi, dobre umiejętności). Czyli ten inwestor zna się na rzeczy, wie jak robić ten biznes, pewnie zaraz po awansie będą zarabiać. I znów mi to zgrzyta z zapowiedziami jacy to mieli być niepewni i nie inwestować w drużynę.

Mam wrażenie coraz większe, że Królewskiemu było wygodnie ich odrzucić i po prostu na rękę był mu pretekst, że coś tam w reputacji wyszło (tak oceniając to pewnie z 70% właścicieli klubów na całym świecie miałoby coś za uszami).
Odpowiedz cytując