Markus napisał(a):

Brzydkie są jedynie próby sprowadzenia dziś tej sytuacji, którą wtedy ni z tego ni z owego podniosłeś na forum - wskazując na rzekome nieporozumienia lub niechęć Rude do słuchania Jopa - jako upominanie się o większe korzystanie z jego wiedzy w kwestii polskich drużyn.
Za chwilę dowiem się, że o Omranim też nie pisałeś pogardliwie "pączuś", co okazało się bzdurą, z intencją wskazania na bezsensowność i szkodliwość tego transferu w oparciu o wypowiedzi Rumunów sprzed kilku miesięcy, prawda?
To nie moje słowa dziś brzydko się starzeją.
|
Muszę się odezwać.
Nigdy, ale to przenigdy nie traktowałem opisywanej przez mnie sytuacji jako "nieporozumienia" między obydwoma panami czy "niechęć" jednego do drugiego.
Chciałem tylko pokazać, że moim zdaniem w tamtym czasie Rude jeszcze być może sądził, że wystarczy sama wiedza teoretyczna i analityczna do pokonywania rywali. Co było moim zdaniem błędne.
Dopiero później Rude przyznał, że musi więcej uczyć się tej ligi.
Każdy jednak czytając wypowiedzi innych osób na forum, odczytuje z nich to, co sam chce odczytać.
Nie przeszkadza mi to.
W końcu to tylko rozmowa.
ps. Pisałem o Omranim per "pączuś" cytując określenia z prasy rumuńskiej i rumuńskich for internetowych.
Zapewniłem ci dostęp do opinii tych, którzy znali Omraniego i jego upadek sportowy w Rumunii, myślałem, że podziękujesz.
Nie mam nic osobiście przeciwko Omraniemu - jeśli dla ciebie cytowanie jest zajmowaniem pogardliwego stanowiska, to ja już podziekuję.