Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2024, 15:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Rezerwy wygrały z Białką Tatrzańską.
Oba gole Szywacza.
W rezerwach naprawdę ciekawie prezentuje się Grau, zdecydowanie najlepiej technicznie wyszkolony tam zawodnik i reżyser gry. Sporo widzi, potrafi fajnie podać, reguluje tempo. Myślę, że mógłby dać sobie radę w pierwszym zespole, oczywiście nie za Carbo - ale za Sapałę i Bashę bym go wymienił.

Dziś dobre momenty miał Szywacz jako prawy pomocnik schodzący do środka na strzał z lewej nogi oraz dwaj obrońcy: Złoch i Sałamaj. Pierwszy generalnie był bardzo pewny, myślał na boisku i grał w opanowany sposób, a drugi jest bardzo zwinny i szybki, sporo biegał, bardzo aktywnie włączał się w akcje ofensywne. Podobała mi się jego ruchliwość i zaangażowanie. Z tego Sałamaja naprawdę może kiedyś coś być.

Generalnie mecz, który się dobrze oglądało, bo rezerwy miały w nim totalną dominację nad zespołem z Białki Tatrzańskiej.

O dobrą atmosferę na trybunach fajnie dbali też trenerzy okrzykami do zawodników w stylu: "dziabnij go!"
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując