Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2024, 00:13
Jak dla mnie to Jaroch specjalnie się nie podłącza, to chyba taktyka trenera by we 3 zabezpieczać tyły i brakuje nam piłkarzy z przodu. Praktycznie co mecz jeden z bocznych obrońców gra pół-bocznego stopera, a drugi wahadłowego i jeden skrzydłowy sam na wahadle, a drugi skrzydłowy schodzi do środka.

Dlatego jest tak ciasno w grze, Rude ustawia drużynę dość defensywnie, podczas gdy z reguły obydwaj boczni obrońcy za Jopa i Sobola wychodzili wysoko.

My niby na papierze broniliśmy :

Jaroch - Uryga - Colley - Krzyżanowski

a tak naprawdę to praktycznie graliśmy piątką z tyłu

Baena - Jaroch, Uryga, Colley - Krzyżanowski

I Alfaro schodził do środka.

Ja nie lubię tej gry na wahadłowych, wiem, że to teraz modne, ale to ustawienie strasznie zamyka grę i kolejny raz męczymy bułę. Więcej piłkarzy jest zaangażowanych w defensywę, mniej z przodu, to ciężej coś strzelić i tyle. Gra z wahadłowymi jest fajna moim zdaniem jak się gra z kontry. No ale co ja tam wiem My w każdym meczu się męczymy, bo Rude ustawia drużynę dość zachowawczo, przy rozbijaniu autobusu zostawianie 3 piłkarzy z tyłu jest po prostu przesadą. Przypomina mi się taktyka Carillo.... Na plus na pewno wybieganie i przygotowanie motoryczne. Na minus gra ty do mnie ja do ciebie. Jesteśmy mega wolni w poczynaniach, co nam też nie pomaga. Jak to Rude powiedział, będziemy cierpieć. I ja się zgadzam, z taką grą będziemy

A co do Ratona - zagrał dziś bardzo fajny mecz, gdyby zignorować fakt, że raz wsadził na minę Dudę po czym prawie straciliśmy bramkę, a za drugim razem prawie sam sobie bramkę wbił, bo mu nogi spod tyłka wyjechały
Świetnie wybronił sam na sam, bardzo dobrze grał w linii, o dziwo łapał piłki dość pewnie - nawet te trudniejsze.

Tak czy siak, chłop jest daremny. Inni bramkarze też czasem bronią sam na sam czy wyjmą dośrodkowanie. Jemu się teraz upiekło, że żadnej bramki nie zawalił, przy odrobinie pecha zawaliłby dwie. W następnym meczu pewnie znowu coś odpierdzieli. Nie da się budować drużyny na awans z kimś takim między słupkami.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.03.2024 o godz. 00:17.
Odpowiedz cytując