Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2024, 19:32
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pozostało 11 spotkań.

Zakładając ultra optymistyczny scenariusz:

Wygrywamy 8 razy do tego 2 remisy i porażka
Lechia w tym czasie musi (zakładając że w bezpośrednim starciu przegra z nami) wygrać max 6 razy + 2 remisy i 3 porażki
Arka również 6-2-3

To teraz rzeczywistowc:

My wiosna: 2-1-1
Lechia wiosna 4-0-0
Arka wiosna: 3-1-0

Naprawdę podziwiam optymistów odnośnie bezpośredniego awansu, jakoby to były tylko "6 pkt więcej to tyle co nic, bo my będziemy wygrywać wszystko a każdy z rywali będzie tracił".

Notujemy praktycznie perfekcyjna rundę, albo są co najwyżej baraże. Tu już nie będzie przebacz.
To są tylko Twoje wyobrażenia, które niekoniecznie muszą się sprawdzić.
Załóżmy że się sprawdzą - i co? Awans bezpośredni najprawdopodobniej został przegrany przez Sobolewskiego, który w poprzedniej rundzie się skompromitował. Trzeba będzie wtedy awansować w barażach. Tyle.

Ciągłe wymaganie teraz (teraz!) niemożliwego, do tego od razu nie jest ani produktywne, ani w niczym nie pomaga.

Wiedziałem że tak będzie kiedy postanowiono zostawić Sobolewskiego i dać mu budżetowych Hiszpanów. Ty byłeś zachwycony. W końcu hamulcowym był Fernandez, a Duda perłą w koronie. To że Fernandez wygrywał mecze strzelając bez pozycji a Duda z dwustuprocentowych nie trafia w bramkę - detal.

Sobolewski stracił punkty gdziekolwiek mecz nie ułożył się pod nas, punktował na dolną połowę tabeli. Żaden magik, polski czy hiszpański nie zrobi teraz z tych piłkarzy z marszu drużyny wygrywającej wszystko jak leci. To niemożliwe.

Nie wiem czy ciągłe trucie o oczywistościach daje Ci radość, czy może uważasz że brednie w stylu "nie wiem czy nauka Rude nie będzie nas za dużo kosztować" są niesamowicie głębokie... Nie są. Mamy materiał piłkarski jaki mamy a Królewski bezmyślnymi decyzjami postawił nas pod ścianą. Z Arką byłyby trzy punkty, ale Szot zachował się jak debil, Duda pokazał dlaczego nigdy nie zrobi żadnej kariery (bo ma kołek zamiast stopy) a mój ulubiony "lepszy Fernandez" - Goku - pokazał dlaczego pierwsza liga to maks jego możliwości.
I tego żaden trener raczej nie zmieni, a już na pewno - nie w dwa miesiące.

Sugeruję spokój, zwłaszcza tym którzy twierdzili że po Arce Rude już nie będzie. Chociażby po to żeby nie obrzydzać życia sobie i innym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.03.2024 o godz. 02:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując