Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2024, 12:41
Oczywiście jak zawsze pokraczna logika Markusa. Bo Rude jednak twierdzi co innego niż to co każdy zrozumiał z tej wypowiedzi. Trzeba cały kontekst zdania itd.

A Rude sam po wysmarowaniu 80 stronicowego raportu o Wiśle, 2 meczach w lidze i jednym w pucharze, nie ogarnął, że jak pojedziemy na Odrę to będzie autobus w polu karnym.

Można .......ić, ze tu chodzi o zwykłą naukę podejścia do rywala, ustawiania składu itd. No ale trochę tak chujowo jednak ogólnie zna i rozumie te nasza specyfikę ligi jeśli oczekiwał, że Odra się na nas rzuci.
No niestety, jak nic, pasuje mi to pod hasło "uczę się polskiej ligi"

Ale to tylko moje zdanie, Markus wie lepiej.

Cytat:
Markus, napisz mi proszę, jak Ty rozróżniasz naukę Rude od nauki drużyny?

Bo jak rozumiem uważasz, że Rude nie musi się uczyć ligi natomiast musi nauczyć swoją drużynę jak rozwiązywać problemy, które niesie za sobą gra w tej lidze?
Bo temu ułomowi chodzi o to, że "uczy się" czyli po prostu rozkminia taktykę na konkretne mecze i rywali, a nie, ze np się musiał nauczyć gdzie jest Polska na mapie i że tutaj jakoś inaczej się gra więc musi poznac kraj, zwyczaje, składy wszystkich drużyn i życiorysy piłkarzy i dopiero można go dopuścić do polskiego klubu.

Rude tak się nic nie musi uczyć, wszystko wie, że nawet tydzień przed rundą uważał, ze mamy mocną ekipę i pełny skład. Dopiero jak liga ruszyła to zaczął szukać napastnika, pomocnika itd. Coś mnie się wydaje, że trener, który I ligę znał by wczesniej to by miał te wnioski kogo chce mieć w klubie i po co, wyciągnięte już przed obozem zimowym. No ale Rude się nie uczy, to plaga kontuzji i przypadek, ze nagle 3 piłkarzy potrzebował jak runda ruszyła.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.03.2024 o godz. 12:45.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując