Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2024, 19:22
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Kolejny szacun za to, że w jednej wypowiedzi udało Ci się zarzucić marne chwyty retoryczne i wymyślić kolejne tezy z d*py wzięte, które mam wskazać w wypowiedziach Rudego, a które właśnie sobie wymyśliłeś.
Zadałem Ci proste pytania: czy Rude coś takiego powiedział? Czy powiedział cokolwiek, co wskazywałoby, że uważa, iż ma problem wynikający z tego, iż wcześniej nie znał tej ligi tak dobrze jak znają ją polscy trenerzy?

Chętnie poznam Twoją odpowiedź. Skoro sugerujesz, że powiedział lub miał na myśli w swojej wypowiedzi, że brak wcześniejszej znajomości ligi w czymś mu przeszkadza i obniża jego efektywność, czy że dopiero musi nauczyć się ligi, by wiedzieć jak zareagować i jaką taktykę przyjąć, to pokaż w którym miejscu.

Broń swojej tezy, że konieczność nauczenia się tej ligi nie jest "mitem", bo inaczej Ci, którzy jej wcześniej nie znają przykładowo będą mieć większy problem z reagowaniem na postawiony autobus niż mieliby polscy trenerzy znający ligę lepiej.

Ja też mogę sobie napisać, że np. gdy Rude mówi, iż zaskoczyło go piękno Krakowa, oznacza to, że gorzej będzie mu odnaleźć się w tym mieście niż jakiejkolwiek innej osobie, która wcześniej w Krakowie była i będzie to równie głupie i bezsensowne jak to co Ty wypisujesz.

I nie zapomnij wyjaśnić dlaczego przykłady zagranicznych trenerów pracujących w Ekstraklasie, którzy wcześniej nie mieli bladego pojęcia o specyfice polskiej ligi, a którzy odnosili w niej szybko sukcesy, nie dowodzą fałszu twierdzenia, jakoby wcześniejsza znajomość ligi (jakiejkolwiek) była do czegokolwiek niezbędna?

A może np. w ekstraklasie nie ma klubów stawiających autobus i grających z kontry?
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.03.2024 o godz. 19:53.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując