Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2024, 15:00
Cytat:
Dzielenie sezonu na fragmenty i porównywanie tego ze sobą jest mocno ryzykowne, bo nie oddaje ani tego z kim grali, ani nie daje pełnego obrazu.
No akurat taka ocena na przestrzeni ostatnich 10 meczów (oczywiście teraz też jest to opieranie się na meczach z tamtego roku co po zimie też większego sensu nie ma) jest myślę bardziej ok niż na podstawie tego, że ktoś miał wystrzał formy jak wtedy Odra albo dołek jak teraz ktoś inny.
Bardziej do mnie przemawia to, że z Odrą jest teraz łatwiej wygrać bo ma kryzys, niż z Tychami, które są na fali, a w tabeli są blisko Odry.

I raczej na takich mikrocyklach powinno się skupiać bo to jest bardziej miarodajne w meczu tu i teraz niż patrzenie na cały sezon. Np. teraz mamy mecz z Arką, która jest w formie i można powiedzieć, że gramy z pełnoprawnym liderem i na tę chwilę najmocniejszą ekipą w I lidze.

Za Sobola póki była seria 7 wygranych to też byliśmy mocni i można było mówić, że jesteśmy wtedy najlepsi w lidze. Później jak przyszły mecze gdzie zaczęliśmy przegrywać to na pewno już się nas tak nie bano i nasza gra też siadła jak się okazało, że da się nas rozpracować.

Cytat:
Warto też podkreślić raz wtóry ogromną zmianę na plus w stosunku do Sobolewskiego w zarządzaniu meczem, reagowaniu przez Rude na sytuację na murawie. W tym elemencie jest kosmos w stosunku do tego, co było parę miesięcy temu. Sobolewski nie potrafił nic zmienić, kiedy zespół sobie nie radził.
Ojejku markusik, i co masz z tego kosmosu za pożytek? Strzelanie na farcie ze Stalą czy po rykoszecie i babolach obrońców z Odrą?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując