Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2024, 10:40
Oglądałem ten wywiad. Nie było żadnej kompromitacji Królewskiego. Włodarczyk w żaden sposób go nie ośmieszył. Na swoje zarzuty otrzymał jasną odpowiedź pokazującą, że nie wie wszystkiego, a działania Wisły mają swoje głębokie uzasadnienie i mają na celu ochronę interesu klubu, który nie zawiera się tylko w terminowej regulacji zobowiązań płacowych względem niektórych obecnych zawodników. Wisła musi dbać również o inne sprawy, dotyczące realizacji sportowej strategii funkcjonowania klubu.

Ja nie mam problemów z tym, że Sapała nie dostaje całej wypłaty na czas. Znacznie większym problemem byłoby to, gdyby przez brak potrzebnych transferów drużyna nie była w stanie awansować do ekstraklasy. Zawodnicy też na razie jak widać sytuację rozumieją i nie składają żadnych wniosków o rozwiązanie kontraktów z winy klubu.Nie ma żadnych przesłanek by sądzić, że nikt nad tą sytuacją nie panuje. Pomijam już fakt, że nie jest nowa, bo od czasu odejścia Cupiała Wisła regularnie ma problemy z terminowymi płatnościami pensji.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując