Markus napisał(a):

Chyba śnisz.
Od początku pisałem, że Wisła najpewniej uzna, że stać ją na wydatek rzędu 2000 euro za tego gracza. Rozminąłem się z rzeczywistością?
W klubie kasę trzyma Królewski i to on decyduje na, co wedle niego klub stać, a na co nie. To on wie na co idzie każda złotówka i ile ma ich jeszcze do dyspozycji. Nie Ty. Nie taka jest rzeczywistość? Mam udawać, że wiem to lepiej od niego, bo to na forum wśród kibiców modne? Może jeszcze na podstawie artykułów prasowych, czy wyliczeń rodem z jakiegoś Football Managera, z którymi wyskakuje Jaroo, by w oparciu o nie nakręcać swoją tradycyjną nagonkę - oczywiście z równie tradycyjnym chamstwem na ustach i brakiem kultury, licząc, że znajdzie nowych idiotów, którzy to kupią? 
Niestety, zaległości płacowe to nic nowego. Nie wiem czy po odejściu Cupiała kiedykolwiek był choć jeden sezon, na przestrzeni którego klub nie zalegał jakimś piłkarzom z wypłatami - na długo przed tym jak ten znienawidzony przez Jaroo1 Królewski się tu pojawił. Obecne jeszcze na szczęście jakoś nie skutkowały rozwiązaniem kontraktów z winy klubu, a niegdyś dawniej się to zdarzało, jeszcze przed Królewskim. Jak to się stało, skoro nikt nad tym dziś nie panuje?
Jeśli uważasz, że wiesz lepiej jak można byłoby spożytkować te 2 000 euro, albo, że nie wydawanie ich na Algierczyka a wydanie ich np. na uregulowanie części zaległości względem Sapały będzie lepszym wyjściem i bardziej uzdrowi sytuację, to nie krępuj się: zawalcz o to, przekonaj ludzi decyzyjnych!
Napisz jakiś list otwarty lub petycję do władz klubu, albo zgłoś swój angaż na nowego księgowego Wisły, który będzie dużo lepiej od wszystkich innych wiedział na co ją stać, a na co nie - co się będziesz ograniczał do forum i komentowania tutaj, jak należy zachowywać dyscyplinę budżetową, płynność finansową, wydawać pieniądze i zabezpieczyć jego przyszłość, także na płaszczyźnie sportowej. 
Pokaż wszystkim jak Ty mając 2000 Euro do dyspozycji odmieniłbyś nimi sytuację! Albo jakie cuda byś zrobił nie wydając ich!
Do dzieła, śmiało! Pokaż Królewskiemu u źródła siłę swoich argumentów i znajomości szczegółów tematu oraz obecnej struktury wydatków klubu. Trzymam kciuki! W razie czego na pewno Jaroo Ci pomoże, zwłaszcza jak trzeba będzie kogoś zbluzgać. Najlepsi w tym mogą Ci się przydać.
Tylko nie wysyłaj wraz ze swoją aplikacją na to stanowisko listę pensji zawodników Wisły z jakiegoś Football Managera lub przedruku jakiś artykułów prasowych jako dowodu na swoje kompetencje, wiedzę i znajomość sytuacji, bo to obniży Twoje szanse. I nie wmawiaj jak rumuńscy działacze, że Algierczyk waży 108 kg, bo już go na pewno w klubie zdążyli zważyć. Choć w sumie nie wiem czy jest coś, co mogłoby te Twoje szanse bardziej obniżać, bo i tak się co chwilę na czymś wykładasz. 
|
W legendarne 2000 euro może bym uwierzył gdybym miał wgląd w rachunek naszego asa i zobaczył, że mu tyle wpływa w marcu, kwietniu i maju. Oczywiście generalnie to mnie to nie obchodzi- ani to z mojej kieszeni ani do mojej. To tylko gwoli tego, że dawno wyrosłem z wiary w smoki itp.