As napisał(a):

Obawiam się że materiał porównawczy nie będzie miarodajny bo Widzew się raczej nie zamuruje. Mecz nie będzie wyglądał tak jak to z czym mierzymy się w lidze co tydzień. Widzew pewnie wyjdzie wyżej, będą atakować większą ilością zawodników i będą próbować wyżej odbierać piłkę. Nawet jeśli w takim środowisku zaprezentujemy się dobrze to w Opolu znowu będziemy mierzyć się z przeciwnikiem schowanym za podwójną gardą liczącym na kontry.
Można se zrobić niepotrzebnie nadzieję.
|
Ja liczę na to że Widzew się nie zamuruje i wszyscy zobaczymy czy gadki w typie mamy druzyne która by lepiej poradziła sobie w eklapie mają jakiekolwiek podstawy.
Podwójną garde da się rozbijać (chociaż czasem nawet Real Madryt bije głową w mur) i właśnie te wszystkie asymetryczne ustawienia, szybsze przerzuty akcje środkiem, wysoki presing mają temu służyć, to mam nadzije przyjdzie w lidze z czasem.
Dziś chcę zobaczyć ze nasi pilkarze faktycznie mają umiejetnosci i sa w stanie je pokazac w meczu z silniejszym przeciwnikiem.
Jak dziś pokażą kupe (pod wzgledem gry) to tylko modlitwa moze nas uratować bo bedzie wiadomo że najwiekszy problemem są właśnie kopacze, nie trener nie ustawienie przeciwników ale właśnie slabe umiejętności poszczegolnych gwiazd.