Karherop napisał(a):

"Co istotne, gracza tego dobrze zna trener Albert Rude. I to on chciał, żeby trafił do Wisły. Richard Boateng Welbeck to mocna âósemkaâ, która ma dać w zamyśle jakość w drugiej linii."
A i tak wolfy powie że Rude nie ma nic do gadania przy transferach
Uwierz mi że trzymam kciuki za powodzenie projektu Wisła Rude, pomimo wszystkich wątpliwości. Natomiast są one teraz nawet większe niż były przy zatrudnieniu, a już na pewno większe niż w trakcie przygotowań w Turcji, które stworzyły bańke że wszystko układa się perfekcyjnie.
Ja mogę sobie mogę poczekać na efekty, awans w tym roku teżkze poczeka na kolejne lata.
|
No to jak im Rude podpowiada to dobrze świadczy o AI
Rude nie jest od transferów, decydowania o tym kogo, kiedy i za ile. Ostatnim trenerem z takimi uprawnieniami był Brzęczek. Zaopiniowanie zawodnika czy podsunięcie jakiejś kandydatury to coś normalnego. Nasza polityka transferowa w całości - niekoniecznie. To są fakty.
Za to Ty kreujesz rzeczywistość w której to trener jest winny wszystkiemu i to dopiero od czasu zwolnienia Sobolewskiego. Tak jak napisałem - jesteś kłamcą i manipulantem.
W rzeczywistości takie rozmywanie odpowiedzialności i tworzenie kozła ofiarnego z (jakżeby inaczej) trenera do niczego nie prowadzi.
Ja krytykowałem Sobolewskiego za taktykę, ale też napisałem że zawodników dostał o wiele słabszych niż pól roku temu. Ty najpierw bredziłeś że "paradoksalnie" skład będzie pewnie mocniejszy (w tym temacie!) co okazało się ostatnią z prawd ks. Tischnera, a teraz próbujesz robić trenera który jest tutaj trzy miesiące winnym decyzji które zostały ogłoszone przed jego wyborem.
Więc tak, nadal twierdzę że to nie trener odpowiada za transfery, a historyjka którą stworzyłeś pokazuje tylko Twoją żółć, a nie rzeczywistość klubu.
@kryształ - nie wiem jak Markus liczy, nie zagłębiałem się

IMO tak jak ja robię jest W MIARĘ miarodajnie.
@MaLk - jest sens udawać że jest to zaplanowana i sensowna polityka transferowa? Bo ewidentnie nie jest. @wieśniak to dobrze opisał. Ten mowy murzyn przypomina siatkarza z sezonu spadkowego z CV.