Cytat:
Fajne porównanie, co mnie jednak boli:
- szukamy trenera który stworzy z obecnych piłkarzy team bazujący na systemie gry stworzonych pod nich
- Rude po obejrzeniu tryliona spotkań stwierdza że nie potrzebuje transferów, ma znakomitych pilkarzy
- startuje liga, zonk, ta liga jest jednak trudniejsza niż się wydaje (czemu nikt mi tego nie powiedział, trzeba teraz wyciągnąć wnioski,)
- to my jednak potrzebujemy transferów, pal licho że już liga ruszyła i zostały 2 dni do zamknięcia okna, przecież my tym co mamy nie ogarniemy
- ściągamy zawodników którzy nie dość że nie zdążą się zgrać z zespołem to będą gotowi na realnie na 8-10 spotkań.
To mój główny kamyczek do naszego trenera - teoretyka. Niby wszystko takie oczywiste, a i tak wywalamy się na pierwszej poważniejszej przeszkodzie. A po tym jak szumnie zapowiadano brak transferów, to zrobimy ich najprawdopdobniej i tak 5.
|
Kolejna sytuacja, która obnaża farmazoniasrtwo i/lub indolencje Królewskiego/Rude.
No był niby już w grudniu raport Rude na temat Wisły, na 80 stron. Co zwierał w takim razie ten raport? Niby wszystko było sprawdzone zanim chłop podpisał kontrakt, on wiedział wszystko o Wiśle, Krolewski wiedział już wszystko o nim. Nagle, tydzień przed zamknięciem okna transferowego zaczynają ściagać piłkarzy.
To rzeczywiście, nieźle miał rozczytaną i opisaną Wisłę Rude już w grudniu.
No ale nie dziwi, że skoro tak Wisłę przeanalizował na 80 stron, to tak samo dobrze mu poszło rozgryzienie i analiza Stali i Tychów.
Markus ty kombinatorze, ciekawe więc jakie to nowoczesne technologie miałeś na myśli, nowoczesne technologie, nowoczesny klub, wizja hahaha no nie, na pewno nie chodziło o algorytmy i AI.
Ty jesteś tak żałosny, że aż śmieszny.
Znaczna część tego nowoczesnego klubu jest oparta na marketingowym gadaniu? W takim razie co to za wizja? Tylko do mediów? A serio jest jakaś wizja i wprowadzanie czegoś nowego, innego do klubu? Jakiś w ogóle pomysł na klub?
Ty sam się wyjasniasz. Podpowiem ci, z tych wizji i nowoczesnego klubu to pewnie tak około 100% to będzie marketingowe gadanie.
Póki co, od ponad roku cała wizja budowy Wisły opiera się na tym, że ściągnięto jednego człowieka, który ma jakieś kompetencje - Kiko. Na bazie jego znajomości i wiedzy ściągani są piłkarze z Hiszpanii, dokłada się do tego wyciągane jakieś młode super talenty z Polski, dołożono ziomka trenera Rudego i teraz chcą dołożyć ziomka z Algierii.
No zajebiste wizje z tym Królewskim macie.