Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2024, 20:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nieżyczliwi Algierczykowi są działacze jego trzech ostatnich klubów:
- CFR Cluj - we wrześniu 2022
Znamy Omraniego bardzo dobrze, był u nas tyle lat. Jest wyjątkowy, może okazać się bardzo przydatny, ale tylko w przy specyficznej koniunkturze. Dan Petrescu to jedyny trener, z którym grał na wysokim poziomie. On zawsze wiedział, jak go ustawić. Wiedzieliśmy, że przejdzie do FCSB, pozwoliliśmy mu odejść. Wiedziałem, że tam mu się nie uda. To wyjątkowy chłopak, ale trzeba wiedzieć, jak z nim postępować. Jest kapryśny. Na pewne rzeczy też trzeba zamknąć oczy, trzeba wiedzieć, jak z nim postępować. Zdecydowaliśmy się pójść inną drogą i wybraliśmy dobrze. Ci, którzy przyszli, dali nam o wiele więcej.
-FCSB - we wrześniu 2023 Billel Omrani dołączył do FCSB późno w zeszłym sezonie i musiał ciężko pracować na treningach, aby wrócić do optymalnej formy fizycznej. Zagrał w 21 meczach i strzelił tylko dwa gole. Tym samym z Francuzem rozwiązano kontrakt z FCSB na miesiąc przed jego wygaśnięciem. Prawie cztery miesiące po rozstaniu Gigi Becali naśmiewał się z piłkarza z powodu jego życia pozasportowego. "Jest kilku zawodników, którzy naprawdę mi się podobali i kiedy dostałem szansę, skorzystałem z nich. Tak było też w przypadku Omraniego. Tak, sprawdziłem go i wyrzuciłem. Teraz jest gdzieś w Bukareszcie. Ma swoją "drużynę" w Bukareszcie w trochę innych "klubach". Tak to wygląda, nic na to nie poradzimy powiedział Gigi Becali (właściciel FCSB) portalowi Fanatik.
- Petrol - dyrektor klubu - w styczniu 2024 "obiecywał, że będzie pracował nad powrotem do formy fizycznej. Skończyło się na obietnicach.

Dziwisz się, że są mu nieprzychylni?
Skoro przestał dbać o siebie i zanotował zjazd sportowy?
Która z tych wypowiedzi wymazuje jego dokonania, grę, umiejętności, trofea, bramki i asysty zdobywane w Cluj?

Która mówi w jakim miejscu i stanie jest dzisiaj Algierczyk? Teraz, obecnie, nie przed miesiącem, kwartałem i tak dalej?

Która przesądza o tym, że nigdy nie będzie w stanie choć w części się odbudować? Dlaczego jakiś działacz ma to wiedzieć lepiej niż trener Wisły, który po zobaczeniu zawodnika może oczywiście podzielić tą opinię, ale niekoniecznie?

Która pokazuje inną perspektywę niż perspektywy działaczy? Ten pierwszy z Cluj wypowiada się bardzo dobrze o jego umiejętnościach, mówiąc że jest wyjątkowy, ale potrzebuje dobrego trenera i odpowiedniego podejścia, by to pokazać. Czyli zapewne przy Sobolewskim Omrani zanotowałby jeszcze większy zjazd niż w Rumunii - to tylko taka mała dygresja.

No te słowa działacza to prawdziwe odkrycie Ameryki, tak bywa w świecie sportu. A potem broni on swojej decyzji o sprzedaży go mówiąc jaki to nie był genialny i przewidujący... Fajnie.

Która z tych wypowiedzi pokazuje, czy nie były później również jakieś problemy leżące po stronie trenerów, taktyki, etc. sprawiające, iż w ostatnim czasie zawodnik się pogorszył? W tym FCSB zagrał aż 21 meczy mimo nadwagi? Skoro nie nadawał się do gry, balował i był słaby, dlaczego tak często wystawiali go do składu? Na to też nie ma odpowiedzi.

Która pokazuje, co się działo w tamtejszym czasie w tamtejszych drużynach i wewnątrz klubu?

Dlaczego tak boisz się tego, by zawodnika ocenił osobiście Rude i podjął decyzję na podstawie własnych spostrzeżeń oraz oceny sytuacji? Nie ufasz trenerowi, że zauważy nadwagę, lekceważące podejście i te wszystkie inne sprawy, które tu podnosisz, gdy go zobaczy na własne oczy?

O co w ogóle robisz taki raban? O to, że Rude może mieć własne zdanie inne niż Ty i rumuńscy działacze? I może mu się udać dotrzeć do zawodnika, tak jak udawało się Petrescu? Wisła planuje wydać jakieś miliony na tego gracza? Ma zamiar zatrudnić go bez testów medycznych?
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.02.2024 o godz. 20:30.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując