Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2024, 12:40
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
To bardzo ciekawe, że wysyłasz za mnie CV. Choć pewnie większej powagi by ci dodało gdybyś sam się przedstawił. Ja na tym forum (kiedy jeszcze jako tako funkcjonowało i ktoś je używał) anonimowy nigdy nie byłem.
szukaj, a znajdziesz

Cytat:
Oczywiście nie napiszesz, że sprzedali grunty które mieli w użytkowaniu wieczystym i były przeznaczone pod cele sportowe. Wykorzystali kruczki prawne a potem zawarli ugodę z miastem. I myśleli że jak raz się udało to już za każdym razem mogą lecieć w uja, bo przecież są zasłużonym klubem. Na szczęście miasto i radni się opamiętali. Klubu szkoda, ale w cywilizowanym mieście nie powinno być miejsca na to co robiła przez ostatnie lata Garbarnia.
uwaga, piszę: sprzedali grunty które mieli w użytkowaniu wieczystym i były przeznaczone pod cele sportowe
drobnym druczkiem: miasto z przyjemnością przyjęło pieniądze z ugody, a potem wydało pozwolenie na budowę bloków już na nowe działki, tak jak zresztą wydawało je innym podmiotom w okolicy, którą cały czas zabudowują (ale problemem jest Garbarnia, bo są tutaj działki które miasto już po wyborach teoretycznie mogłoby klubowi odebrać, po co? nie wiem, ale się domyślam)

i brawo dla nich, po pierwsze za wywłaszczenie ze stadionu który został zburzony i dekady wegetacji to im się należało, po drugie, możliwości finansowania klubu który jest 4. w hierarchii w mieście dość szybko się wyczerpują. na końcu takiej historii jest albo bankrut, albo oddanie się w "troskliwe" ręce miasta, które atrakcyjnymi gruntami w centrum miasta również by się zajęło prędzej czy później. problemem Garbarni jest to, że cały ten czas chciała sobie skrobać rzepkę sama zamiast dobrowolnie się degradować, wejść pod parasol ZIS, wegetować w niższej lidze w zamian za celową dotację co parę lat na jakąś infrastrukturę (taką jak boiska, balony, trybuny, baseny, a nawet całe stadiony które miasto funduje mniejszym klubom, choć niekoniecznie - patrz Wieczysta, która z głodu nie umrze). chciała wypracować jakiś kompromis w postaci planu Garbarnia 2.0, ale wtedy cali na biało weszli ludzie twojego kolegi z podcastu Macieja Fijaka, którzy tak jak kiedyś posłanka Gosek-Popiołek (teraz wspiera Gibałę, przypadek?), robią sobie na tym kampanię

mamy trochę inne standardy bezczelności i cywilizacji, kończę ten temat, bo nie ma sensu nikogo zanudzać dłużej sprawami Garbarni - każdy sobie wyciągnie wnioski jakie chce z tej sytuacji, zwłaszcza że niedługo powinno o niej być głośniej
Odpowiedz cytując