Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2024, 19:10
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czytasz to sobie i myślisz: to musiał być i tak dobry mecz Carbo, miał mnóstwo odbiorów itd, no to patrzmy;

Kacper Duda:
Czas gry:75 min
Ilość odbiorów/przechwytów: 10
Ilość podań 61
Podania celne: 51

Marc Carbo:
Czas gry 97 min
Ilość odbiorów/przechwytów 5
Ilość podań 57
Podania celne 46

Oczywiście, inne pozycje itd ale to wypada tym bardziej na ... Niekorzyść Carbo. Jak znajdę jeszcze ilość strat to zupełnie dane.
Pisałem to wielokrotnie - ze statystyk trzeba umieć korzystać. Łatwo mieć wysoki procent skuteczności podań kiedy większość jest do najbliższego. I nie, nie wypada to na niekorzyść Carbo skoro to na nim spoczywa ciężar gry ofensywnej w środku pola.

Statystycznie, przy takich prostych miarach - Duda top. W praktyce - jak trzeba strzelić to nie trafia w piłkę, jak trzeba daleko podać - to strata.

Te statystyki z których chcesz wyciągnąć daleko idące wnioski są zwyczajnie prymitywne. Śmiejecie się z tego jak po statystykach Królewski oceniał Sobolewskiego a sami robicie jeszcze głupsze rzeczy.

@s1mone - mogę się zgodzić że młodzi najlepiej wyglądali za Hybali, a teraz prezentują się lepiej niż przez ostatnie dwa i pół roku (przy bardzo małej próbie). Uważam że to dlatego, bo wiedzą dokładnie co mają grać, tak samo jak ich starsi koledzy. Łatwiej im być częścią mechanizmu niż próbować grać indywidualnie, ponieważ technicznie większość z nich jest zwyczajnie słaba (może poza Krzyżanowskim i Gogółem).
U Hybali była prosta piłka, widział że ma gówniany materiał i wymagał biegania z sensem. Gruszkowski i Plewka wyglądali wtedy dobrze, a działo się to jeszcze w Ekstraklasie.
Rude wymaga pokazywania się do podań, trzymania ustawienia w obronie i pressingu. U Sobolewskiego taki Kutwa biegałby pewnie jak dziecko we mgle, tutaj wszedł, niczego nie zawalił, OK. Jeżeli reszta drużyny będzie dobrze funkcjonować to młodzi będą mieli o tyle łatwiej.
Oby.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2024 o godz. 19:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując