Wyświetl pojedynczy post
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2024, 17:02
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A po co miałby wypowiadać, skoro umowa jest do końca sezonu?
Tutaj jest mowa w ewentualnym przedłużeniu współpracy.

Co do dalszej gry w 1 lidze w przypadku braku awansu to ja mam zasadniczą wątpliwość: po tej "restrukturyzacji" to Wisła będzie grała o max utrzymanie. Sorry, o ile jeszcze walka o utrzymanie w ekstraklapie budziła emocje (choć głównie negatywne) to już dziadowanie w 1 lidze nie będzie ich tworzyć. Kto będzie przychodził na takie mecze i utrzymywał klub?
To wszystko są naczynia powiązane. Wisła przetrwała przełom 2018/19 tylko dzięki temu, że budziła emocje i nie była obojętna dla sporej rzeszy ludzi.
Co prawda teraz już ogólnowiślackie dziadostwo stało się codziennością i człowiek niejako do tego przywykł, niemniej cały czas te emocje się tlą.
Jakoś nie mogę sobie ich wyobrazić w "zrestrukturyzowanej" Wiśle.
A jak dla mnie: brak emocji = koniec Wisły w obecnym kształcie.
Masz rację i Królewski to mówił nawet w tym wywiadzie, że takie zejście z kosztów, downgrade drużyny w takich dużych klubach jak Wisła są bardzo niebezpieczne. Oczekiwania zostaną te same, zwiększy sie frustracja, spadnie frekwencja i będzie spadek w dół na każdym poziomie. Dlatego Wisła albo będzie grała o coś, będzie silna albo powolna agonia i w konsekwencji upadek i 4 liga.

Ofc, że Synerise nie stać na Wisłę i jeszcze długo stać nie będzie. Dorzuca Królewski jako prywatna osoba. Nie wnikam skąd ma czy sprzedaje akcje Synerise czy ma oszczędności itp., ale to nie jest studia bez dna.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 08.02.2024 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując