Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2024, 13:58
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Totalnie nie rozumiem tego konfliktu "obrońcy Ratona" vs "obrońcy Brody".

Obaj są słabi i prędzej czy później na jednym i drugim będą wieszane psy. Mnie jest wszystko jedno który z nich będzie nr 1, bo prędzej czy później obaj odwalą Pawełka. Błędy zostały popełnione w lecie 2023, kiedy zadowolono się ściągnięciem noname'a bez większej historii i postanowiono zrobić z niego pierwszego bramkarza. To duży kamyczek do ogródka Kiko, który chyba nawet nie zadał sobie trudu, żeby przeszukać choć w najmniejszym stopniu rodzimy rynek.
To nie jest dyskusja fanów Ratona z fanami Brody, tylko psychofanów "polskich młodych talentów" nie wyobrażających sobie że ktokolwiek inny może wyjść w pierwszym składzie z tymi, którzy sobie to jak najbardziej wyobrażają. Na tej samej zasadzie na której jakiś czas temu twierdzili że Sobczak jest lepszy niż Rodado, bo Polak i lepiej się nadaje do ostrej gry. Tylko zwykle nie trafia w bramkę. Wcześniej było o naszej wunderwaffe - Młyńskim. Albo o tym po co nam Tachi/Carbo jak są polscy środkowi pomocnicy, z Polski.
Paradoksalnie, ja byłem zwolennikiem ściągnięcia Loski albo innego ogarniętego bramkarza, nawet wypożyczenia. O ile z zawodnikami z Pola Kiko trafia niemal wszystko, to Raton już średnio się udał. Ale to nie oznacza że Broda ma grać z automatu.

Aktualnie ta konkretna dyskusja jest tym bardziej z dupy bo Broda jest (znowu) kontuzjowany. Ma uraz kręgosłupa. Raton ma jedynkę z automatu. Fajnie gdyby była to okazja do zrewidowania obsady pozycji bramkarza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.02.2024 o godz. 14:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując