Pierwsze dośrodkowanie - strzał z 7 metra, nie z żadnej piątki. Piłkarz będący na piątce nie miał prawa sięgnąć piłki i tego nie zrobił. Piłka odkręcająca się od bramkarza i w stosunku do miejsca co stał Broda za plecy. Moim zdaniem to akcja w stylu, że kozak by to wyciągnął. Broda nie jest kozakiem, ale nie jest to oczywisty błąd.
Druga akcja to wrzut z autu na 10 metr od bramki. Jaja se robisz

Jakby bramkarze wyłapywali takie wyrzuty z autu to bramki po wrzutach z autu by nie padały.
Nie wiem jak możesz którąkolwiek z tych akcji porównać w ogóle do akcji z Odrą (wybicie pod nogi przeciwnika + minięcie z piłką), Arką (wyjście, powrót, wyjście) GKS (minięcie się z piłką) czy Niecieczą (niepotrzebne wyjście - czytaj minięcie się z piłką).
To jest skala rodzaju błędu nieporównywalna.
Broda robi drobne błędy.
Raton napierdziela wielbłądy.
Dopierdzielasz się do Brody na siłę, bo nic ewidentnie obciążającego nie możesz wynaleźć, bo tego nie ma.
Łącznie wynalazłeś 3 akcje, gdzie żeby obarczyć bramkarza jakąkolwiek winą trzeba bardzo niekorzystnie je interpretować (skrajnie niekorzystnie), a Broda wystąpił w 11 oficjalnych meczach w lidze i PP w Wiśle na przestrzeni dwóch sezonów. Już nie wspominając, że nie masz nic świeżego, Broda po zastąpieniu Ratona w bramce grał poprawnie i błędów nie robił i tyle. 3 akcje na siłę na 11 meczy. Raton rozegrał 17 meczy - wyżej masz 7 błędów (wg mnie 5 - wg twojej strategii 7 - bo przykładajmy jedną miarkę). I to samych błędów przy dośrodkowaniach. Raton niestety nie tylko przy dośrodkowaniach się mylił. Ale ok oceniajmy same dośrodkowania - niech będzie po twojemu (znowu). Raton błąd przy dośrodkowaniu w 41% meczy, Broda w 27%. I to tylko przykładając kretyńską miarkę do błędów przy crossach. Bo jak dla mnie 2 moje linki z Ratona to były co najwyżej sytuacje gdzie mógł się zachować lepiej, podobnie w 3 sytuacjach Brody.
Licząc same kompromitacje przy wrzutkach (wybitki pod nogi przeciwnika, mijanie się z piłką, nie wyjście do dośrodkowania i nie zostanie w bramce jednocześnie) Raton ma 5 w 17, a Broda 0 w 11. Policz sobie % sam
A dodam, że nie policzyłem Ratonowi interwencji z Polonią, gdy jego vis a vis mu pokazał jak się dobrze ustawić i w którym momencie należy wyskoczyć do piłki. Nie liczę tego ze względu na domniemany faul, którego tak naprawdę żadna kamera nie udowadnia ponad wszelką wątpliwość.