Przykładowe moje wpisy z tematu o Hyballi jako trenerze Wisły
29.07.21
Cytat:
|
Hyballa to chyba taki czub + typowy Niemiec, czyli liczy się profesjonalizm i nie ma litości. Nasluchał i napatrzył się w Niemczech na te maszyny, profesjonalne szkolenie, myślenie, podejście i go ....ica strzeliła jak się okazało, że tak się jego kariera trenerska potoczyła, że trafił w takie miejsca gdzie ogólnie gardzo sie profesjonalnym podejściem do zawodu, gdzie osoby pokroju Lewandowskiego to dziwaki i ogólnie ten kto ma ambicje i talent to momentalnie spieprza z tej e-klapy czy z Danii (bo podejrzewam, że tam sytuacja jest podobna co u nas). I trochę chlopa życie przerosło, nie rozumie, że nie wszedzie jest takie podejście jak w Niemczech
|
moja obrona polskiego bagienka
22.05.21
Cytat:
Do powaznej pilki to się na pewno Hyballa nie nadaje (może kiedyś?), ale to tak samo jakby mówić, ze powinno się wyrzucić z Wisły Żurawskiego, Frankowsiego, Meliksona i właściwie 99,9 procent piłkarzy bo czy oni się nadają na poziom europejski, na zachód? No nie, my nie szukamy Guardioli czy Kloppa, tylko jakiegoś europejskiego szaraka, który w ekstraklasie będzie się wyrożniał. I o ile pilkarza jest szansa znaleźc, który będzie prezentował wysoki poziom i chwilę tu pogra, o tyle znaleźc trenera na tym poziomie praktycznie nie ma szans. Kojarzę jedynie Czerczesowa, którego możnaby wynieść na salony, ponad poziom ekstraklasowy.
Także my nie powinnismy kręcić nosem, tylko się cieszyć z takich trenerów, czy piłkarzy na poziomie nawet Frydrycha itp bo oni wnosza jakoś wartość do naszej piłki. Nawet jeśli nie na prawde dużą wartość i kariery wielkiej nie zrobią w byle klubie za granicą, to jednak na tle ligi są ok.
I tak wlasnie uważam, że powinno się podchodzić od Hyballi, nikt wielkie w skali europejskiej, ale jak na polskie realia postać wyrożniająca się.
Na prawdę strasznie to wygląda, że Hyballa do czasu był ok. Klub go promował, wszedł w ten przekaz jego, piłkarze się starali, wyniki były, dobra gra była i nagle widać jak to z tygodnia na tydzień wlaściwie, siadło... Jak tu nie mówić o specjalnej grze na zwolnienie trenera? Serio nagle Hyballa stał się psychopatą i zaczęł się mocny ostrzał tego chlopa z każdej strony. Zero krytyki na innych, nic o trio i pilkarzach, tylko Hyballa zły... I cale media na Hyballę hop... Ok, na pewno miał swoje za uszami i jego wszystkie decyzje się nie bronią ale... Wiele jednak się broni. Pousuwał ze składu odpady pewne, gdzie każdy wczesniej tego własnie chciał... Nie stawiał na Bogusia czy Kubę, nawet Kuba sam się nie obronił w meczu z Piastem... itd itd Dużo Niemcowi zarzucano ale myślę, że większosć to po prostu atak na chama, aby go wyjebać bo za dużo mowił, za bardzo się rzucał, za bardzo się rządził...
I to jest bardzo smutne, że żyjemy w takim bagnie. Ciężko szukać powodów do optymizmu na przyszłosć.
|
kolejny opis jak to popieram polskie bagienko, PMS i jak hejtuje Hyballę
08.05.21
Cytat:
A w ogole to nie o to chodzi, bo można powiedzieć, że .... z tym Hyballą... nie pierwszy i nie ostatni trener, Bogiem nie jest. Problem polega na czym innym, nasze gwiazdeczki trzeci raz z rzedu demolują trenera i wychodzi na to, że każdy z trójki Hyballa, Skowronek, Stolar to patalachy, zamordyści, którzy zniszczyli druzynę, odebrali piłkarzykom szczęście z życia i zawsze pilkarzyki nic nie umiały, nic nie wiedziały i przestały cokolwiek grać....
I może być tak, że Hyballa jest "chory". Ale już NA PEWNO jest tak, że nasi pilkarze są "chorzy"...
|
Ooo ciekawy wpis serka z 29.04.2021
Cytat:
|
A skąd się wziął Brzęczek, kto wymyślił tę nominację, Koalik?
|
Jak widać wtedy też był chłop oszukiwany jak przez te wszystkie lata. Nie powiedzieli mu jeszcze wtedy, ze muszą najpierw wsadzić na stołek Gulę, żeby go wyperdolić, a Wuja już czeka w blokach i ma wejść jako strazak. Bo jakby wszedł już po Hyballi to by źle wizerunkwo to wygądało

O to mi właśnie serku chodzi, jak piszę, że promujesz tych propagandystów i oszustów. Jak się dajesz na ich gadki nabierać, a później bronisz ich takimi właśnie postami.
21.04.21
Cytat:
Ludzie, opamietajcie się w tym sraniu na Hyballę, bo chlop jest jaki jest i można by powiedzieć, że macie w 10000% rację tylko, że... tym ....om nie pasuje ani HYBALLA, ani nie pasowali SKOWRONEK i STOLARCZYK. Czaicie? Im się ....a nikt nie podoboda, bo to ....y, które mają fochy i chca sobie trenerów zwalniać. Nie wiem jak ot możliwe, że akurat nasza Wisła nagle zaczyna lapać takie czarne serie porazek, na prawde czarne. W jakieś rekordy ligi idziemy, przebijamy je lub zbliżamy się do nich. Nagle tak wszystko się kurcze psuje, oni sa zajechani, okazuje się, ze trener zły i atmosfera wpływa drastycznie na poziom gry. Nie, nie, oni ....a grają na zwolnienie trenera i tyle. I chcieli zwolnić Skowronka i Stolara to zwolnili. Pokazali, że można grać dobrze jak były klopoty z Vanną, a później pokazali kto rządzi i jak można ze Stolarczyka zrobić szmatę, które nic nie umie trenować.
Przestańcie się oszukiwać, ze problemem jest trener. Nie, nie może być problemem każdy trener po kolei. problemem jest ich .......ona mentalnośc, ich czyli kopaczy.
|
Zwalniania Hyballi poprzez moje wpisy na forum ciąg dalszy
13.02.21
Cytat:
|
Hmm tak myślę i myślę, poprawa w grze jest, ambicję widać, punktujemy albo tracimy punkty, które zdobyć mogliśmy ale... czy tak samo nie było za początków Skowronka i Stolarczyka? hehe
|
To co też tu zauwazam, że niekoniecznie ktoś z zachodu, jeśli jest 3 czy 5 garniturem trenerskim u siebie, musi być lepszy niż powiedzmy czołówka PMS
9.12.2020
Cytat:
Ja się mega cieszę, że mamy tego trenera, bo to jest powiedzenie "sprawdzam" w wielu kwestiach. Wyjasni się czy trener lepszy na papierze niż polski szrot albo no namey na ławce (no bo niestety tak można powiedzieć o Stolarczyku czy Skowronku, w świecie trenerki to nikt, oni nawet jak na polskie realia to po prostu tacy ludzie z pierwszej łapanki...), do tego się każe czy z tych piłkarzy można coś wykrzesać, no i w końcu wchodzimy na wyższy level zarządzania klubem, bo ratowanie sytuacji Skowronkiem lub Brozkiem prawie 40 letnim (z cąłym szacunkiem do Pawła oczywiście) to nie jest rozwój a reanimacja trupa. Także poznamy odpowiedzi na wiele pytań. Teoretycznie idzie w dobrą strone i teraz zobaczymy czy teoria się pokryje z praktyką.
Chociaż ja tak jak pisałem wczesniej, jestem sceptycznie nastawiony jeśli chodzi o takie długofalowe korzyści, nie wierze, że to wypali na kilka sezonów. Moim zdaniem głownym problemem nie jest trener a cala filozofia budowania klubu, całe podstawy i na koniec jedynie trener i mentalnosć.
|
Mój hejt już od początku gdy zatrudniono Hyballę.
3.12.20
Cytat:
Chciałoby sie oszukiwać ale już tej wiary nie ma... Dla mnie gościu ma niby ciekawe CV z drugiej strony coś równia pochyła w jego życiu i nie wypłynał na niemieckie drogi z trenerką, tylko gdzies tam zaczął wsiąkać w słabsze ligi, a już praca na wschodzie Europy to raczej spory regres a nie rozwój i chyba to, że wylądował u nas tez o czymś świadczy...
Sukcesów też większych nie ma, raczej tułaczka od klubu do klubu. Także dla mnie czegoś mu brakuje, taki typowy trener, jak typowy kopacz, który kraży od klubu do klubu i nie robi żadnej rożnicy.
Ale może u nas wypali i się sprawdzi. Oby tak było i obym się mylił co do jego oceny.
Dla mnie trener, który przepracował w jednym klubie 1-2 sezony to żaden trener, na jakiej podstawie możemy tu mówić o budowaniu zespołu, jakiejś myśli rozwoju jak chlop nigdzie, nigdy w życie takiej wizji nie wprowadził bo nawet czasu nie miał na budowę klubu ponieważ już go zmieniał na inny...
|
Bardziej pesymistycznie ale realna ocena jak na tamten moment
A tu idiota drozd w odpowiedzi na powyższy wpis:
Cytat:
Ale za przeproszeniem pieprzysz trzy po trzy...
Równia pochyła? Tułaczka? Krąży od klubu do klubu? Nie robi żadnej różnicy? Tydzień temu nie miałeś pojęcia, że taki facet istnieje i silisz się na oceny 24 godziny po podpisaniu umowy? Puknij się kolego w czoło.
Na jakiej podstawie możemy mówić? Ano choćby na takiej że w wieku 44 lat ma 26 lat doświadczenia jako trener. Na różnych poziomach w pięciu krajach, na dwóch kontynentach. Chłop większość życia zajmuje się trenerką, jako najmłodszy Niemiec zdobył certyfikat UEFA Pro. Jego warsztat jest doceniany na poziomie narodowych związków, mimo że nie jest koniunkturalistą. Hyballa jest po prostu fachowcem i trzeba mu to oddać, a nie bredzić.
ps. To rozumiem, że na tej równi jesteśmy poniżej Dunajskiej Stredy?
|
Jak widać głupek już wtedy pisał to samo co teraz. Gościu bez doświadczenia w budowaniu zespołu, w pracy trenerskiej (tak samo Hyballa jak i Rude) ale super bo nie Polok i wogóla teoretycznie 26 lat się jebany uczył to wszystko już wie.
Kto takie głupoty pieprzy? Drozd i Królewski. Wystarczy się uczyć i się człowiek wszystkiego nauczy. Pewnie nawet biegania najszybciej na swiecie, wystarczy dużo filmików oglądać i teorię poznać.
Odpowiedź dla debila drozda:
Cytat:
A Ty na jakiej podstawie tak go zachwalasz skoro dwa dni temu nie wiedzialeś, że taki chlop istnieje?
To jest moja ocena jego cv i tyle. Oczywiście na papierze to ladnie wygląda ale jak się zastanowić to takie wnioski wyciagam jak napisałem. A przyjście do klubu, który gra na dnie polskiej ligi i nie ma grosza to też świadczy o czymś. No chyba, że nasz nowy trener ma takie wzięcie i miliony na koncie, że postanowił się zabawić w życiu i przyjść reanimować polskiego trupa za poł darmo i ma taki talent i ambicje, że pokaże, że umie czynić cuda.
26 lat doświadczenia, uznawany na całym świecie i co osiągnął? Przyszedl do Wisły, ktora z roku na rok od prawie dekady staje się cieniem swojego cienia? No coś mi tu nie gra po prostu, czaisz?
A takiego kocura jak Maaskant pamiętasz? Tez byl mlody zdolny, czlowiek z zachodu, talent wśrod mlodego pokolenia trenerów... I co? I nic.
realnie trzeba patrzec a nie się napalac jak dziecko 10 letnie na prezent od Mikolaja.
Oczywiście lepszy on niż Skowronek, jak na nasze realia to nic więcej oczekiwac nie możemy ale jeśli ktoś myśli, że to jakiś cudotwórca i wielki trener to moim zdaniem się myli. Przewiduję po chwili "sukcesów" i efektu nowej miotły pyty i dośc szybkiego rozstania się z trenerem. Być może chlop nawet jeszcze nie wie w co sie wpakował... Na zdrowy rozum to nikt normalny nie wytrzyma w ten lidze i w naszej biednej (obecnie) Wiśle.
No ale chce się mylić i niech nas zaprowadzi prosto do pucharów.
|
Ale jak widać debil drozd czy ty, dalej nie kumacie czaczy.
I to tyle by można powiedzieć. Słuchaj debila drozda to będziesz w zimę bez butów chodził.
Generalnie:
po 1, moje poglądy i oceny co do polskiego bagienka, sytuacji w jakiej jest Wisła, PMS i nie PMS się nie zmieniły.
po 2, moje oceny ewoluowały, bo poziom bagna nie bagna PMS, a szczególnie bagna w Wiśle Kraków, okazał się większy niż przypuszczałem. Dlaczego? Bo jeszcze do momentu Hyballi wszystko było ok, bo to był początek, bo wszyscy trzymali język za zębami. Dopiero pewne fakty zaczęły być widoczne po sposobie jechania po Hyballi, zwolnienia go itd. Później już wszystko zostało wyłożone na tacę, gdy dowiedzieliśmy się, że Gula był tylko dlatego żeby Wuja wszedł później itd Doszło "zajebałem", zero wyjasnien i pokory po spadku ze strony trio, zero planu, jedynie lans zaskrońca
Także tutaj teraz widzę i rozumiem więcej co się dzieje wenwnatrz klubu więc wymowa jest jeszcze bardziej negatywna odnośnie zarządzania, właściciela czy ściągnych przez niego cudotwórców, na których sie dalej nabieracie.
po 3 to, że pisałem z debilami i dla beki z debili czy "Hyballa już do wyjebania?", hmm jakby to powiedzieć. Ty i drozd nie odróżniacie fałszu od prawdy. Może dlatego jesteście tak podatni na zagrywki moich imienników Królewskiego czy Kaczyńskiego.
Nie umiecie faktów interpretować, nie umiecie sensu znaleźć w np moim wpisie czy zachowaniu Królewskiego.
No ale żyjcie dalej jego bajeczkami i wmwianiem sobie, że np jaroo1 z forum jest pro PMS, anty zagraniczni trenerzy i rzekomo wpisami na forum zwolnił trenera, ma jakiś cel aby pielęgnować polskie bagienko itd.
Pierolicie trzy po trzy, argumenty z dupy, po to żeby swoje tezy nimi bronić.
Drozd psie, odszczekaj, że na Hyballę wypisywałem głupoty i że chciałem aby go zwolnili. I przeproś za to, ze uważałeś, ze 26 lat nauki, paszport niemiecki zrobi robotę oraz, że kariera Hyballi to nie jest równia pochyła.
PS Mamy kogoś na wzór Hyballi. Z zagranicy, teorię zna, w żadnym klubie mu się nie udało więc do trenerki się nie nadaje, nigdzie nie popracował więcej niż sezon.
Gratulacje, że się daliście złapać na bajeczki Jarka o wielkim trenerze i budowaniu nowoczesnego klubu.