Wyświetl pojedynczy post
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2024, 16:00
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A Hyballa i Gula odbili się od ściany bo wtedy w klubie rządził kto inny. Teraz ten ktoś już ma mało do gadania. Może tylko robić smród w mediach i wokół klubu.
No ja nie jestem przykonany. Taki cieplutki jeszcze cytat z naszego kolegi Jerry1986:

Cytat:
Był i jest najlepszym ambasadorem klubu z R22 w Polsce i globalnie, między innymi ze względu na wartości i ilość dobra, które dał światu w trakcie swojej kariery piłkarskiej.

Jego historia to wielka inspiracja dla wszystkich: czy to w sporcie, biznesie, czy w ludzkich potyczkach z rzeczywistością.

Żadne moje pieniądze, inwestycje czy zaangażowanie nie może równać się z tym co ten chłopak zrobił dla krakowskiej Wisły: najpierw przy pierwszym transferze z Wisly gdy mógł przejść do @BVB za darmo inkasując odstępne dla siebie a nie dając pieniędzy z transferu klubowi, o czym mało kto wie, potem wracając do klubu po latach w trudnym momencie, doceniając również zawsze to co ten klub zrobił dla niego.

Niesamowite jest również to jak przecierał szlaki dla innych polskich piłkarzy wyjeżdżających za granicę, gdzie etosem pracy wyznaczał kierunki dla nowego pokolenia piłkarzy.

Patrzę dziś w PnL i budżet @WislaKrakowSA i pełen jest on odsetek dla ludzi czy organizacji, które medialnie, donośnie z czystego serca pomagają klubowi 🔵⚪🔴 są też tacy, którzy oprócz donośnych treści które walczą o swoje wartości po cichu.

Uosobienie powiedzenia: „Są w życiu rzeczy, które warto, są rzeczy które się opłaca i nie zawsze to co warto się opłaca, nie zawsze to co się opłaca warto”.

Jarosław Królewski / wyznawca „aksjologicznego kościoła” Jakuba Błaszczykowskiego.
Tu oryginał https://twitter.com/jarokrolewski/st...XgE2-lGmhwv6Ow
Odpowiedz cytując