za wisłaportal:
Cytat:
|
- Była duża różnica w naszej ofensywie, porównując to do naszego pierwszego meczu sparingowego. Mówiłem to już w poprzednim wywiadzie, że nie jestem zadowolony z agresywności w naszej grze z piłką. Tym razem poradziliśmy sobie z tym znacznie lepiej. Pracujemy nad tym. Jest to dla mnie ważne, żeby zespół zrozumiał, że posiadanie piłki nie jest ważne, jeśli nie wiesz co masz z nią zrobić. A my chcemy atakować i grać piłką agresywnie. Chcemy przejąć piłkę już w polu karnym przeciwnika. I myślę, że w tym meczu było wiele takich momentów, gdy mieliśmy swoje okazje, żeby rezultat był jeszcze lepszy - stwierdził Hiszpan.
|
W punkt. Podoadanie piłki za Sobolewskiego było bezwartościowe, bo nie przekładało się na realnie groźne sytuacje i gole. Te strzelaliśmy głównie z kontry, gdzie posiadanie piłki nie ma znaczenia.
@Tantal - takie zespoły jak PBB to pastuchy, to nie jest przypadek że bronią się przed spadkiem w pierwszej lidze. Tyle że żeby awansować - trzeba umieć z nimi grać i wygrywać.
A że do poprawy po Sobolewskim jest praktycznie wszystko? No jest. Ten człowiek zostawił po sobie zgliszcza.