Wyświetl pojedynczy post
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2024, 21:03
Cytat:
Tak generalnie, mimo tego, że sposób wyrażania się skarabeusa o innych użytkownikach nie jest mi bliski, to zgadzam się częściowo z jego krytyka sposobu zarządzania klubem. Fajnie byłoby tylko dowiedzieć się jakie kroki należało/ należy podjąć według Ciebie, skarabeus, i w jakim momencie żeby było lepiej niż jest obecnie, bo frustracja dla samej frustracji to tylko karanie swojego organizmu.
Gambit,
dzisiaj jest już musztarda po obiedzie.
Za kołem usiadł człowiek z zerowym doświadczeniem oraz jak się okazuje także wiedzą o piłce nożnej.
Porównać wystarczy królewskiego do Obidzińskiego. Różnica kilku klas.
Właśnie taka osoba powinna być u sterów klubu. Przypominam, że królewski twierdził, że nie będzie wiecznie prezesem, że znajdzie kogoś na to miejsce, a jest jedynie tymczasowo z uwagi na sytuację. No się trochę to tymczasowo przeciągnęło. Obidziński oczywiście swoje wady miał, ale ma ich na tyle mało, że najlepiej zarządzany klub w Polsce sięgnął po niego i z tego co wiem, to są w Częstochowie z niego bardzo zadowoleni.

Tymczasem u nas jest przaśnie, swojsko, rodzinnie i dramatycznie.
Co dziś można zrobić? Nic. Nawet jak tu przyjdzie poważny inwestor i powie, że wyłoży 20 mln euro na klub to zostanie pogoniony. Niestety, jesteśmy w czarnej dupie.

A co się powinno stać gdyby to było możliwe? Pogonienie całej tej rodzinnej ekipy. Od sprzątaczki przez rzeczniczkę. Zatrudnienie ludzi, którzy są profesjonalistami w tym co robią. Nie muszą mieć Wisły w sercu. Mają dla niej wykonać pracę, która będzie procentować.
I tyczy się to tak marketingu, pozyskiwania sponsorów/reklamodawców jak i sztabu szkoleniowego.

Wiecie czemu nowemu trenerowi nie wyjdzie ? Bo z jednym asystentem przy tak rozbudowanej kadrze nie trafi palcem do dupy. Tu wszyscy powinni byc zwolnieni i tak genialna AI powinna wskazać pracowników na miejsce legend i nieodspawanych od ławki trenerskiej bolców.
Odpowiedz cytując