|
Od jakiegoś czasu nadrabiam zaległości czytając fascynującą, ale na moje wyczucie pozorną, dyskusję zwolenników „nowoczesności”, „sztucznej inteligencji” i hiszpańskiego podejścia do piłki z tradycjonalistami optującymi za „sprawdzonymi” i „bezpiecznymi” rozwiązaniami. Boję się, że dopiero rozegrana runda przyniesie odpowiedź kto ma rację. A i to niekoniecznie bo postępowcy już tworzą teorię o ataku układu z zewnątrz, a tradycjonaliści bagatelizują ewentualne osiągnięcie awansu ze względu na przewagę budżetową.
Ja z kolei dalej liczę sobie te nudne cyferki bo skończył się kolejny rok i runda ale mam jeden kłopot. Przez jakiś czas niespecjalnie miałem czas śledzić wszystko na bieżąco i nie wiem czy przypadkiem coś mi nie umknęło. Chodzi o wartość pożyczek jakich panowie Królewski, Łanoszka i Błaszczykowski (?) udzielili klubowi w listopadzie/grudniu.
W artykule redaktora Karcza pojawiła się o ile pamiętam kwota 9 milionów. Ale potem przy okazji wywiadu redaktora Migi z panem Łanoszką pojawiła się kwota 6 milionów. Redaktor Karcz był zwykle bardzo wiarygodnym źródłem a z kolei informacja przy wywiadzie też jest istotna.
Czy były jakieś inne informacje w tej sprawie? Potwierdzenie jednej lub drugiej kwoty? To istotnie może zmieniać proporcję długu wewnętrznego do zewnętrznego dlatego pytam.
Będę wdzięczny za pomoc.
|