Wyświetl pojedynczy post
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2024, 22:18
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Tak, oczywiście założę sobie firmę IT "Ojciec & Syn" i dostanę certyfikat od Microsoft i EY.
Przy takiej wiedzy ekonomicznej i orientacji w dzisiejszym świecie ja bym zakładania spółki z ojcem nie polecał bo to się może źle skończyć dla całej rodziny. Ale było wielu takich co sobie założyli i nagrody dostali.

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że twierdzisz, że Królewski bezczelnie kłamał w wywiadzie i masz na to dowody.

Nie wiem skąd na tym forum jest taki zlot osób nie potrafiących czytać. Ale dla tych, co im się wydaje, że potrafią składać cyferki i literki wytłuściłem by znów nie przeoczyli.
Dla wszystkich ekspertów zaczytujących się analizami kolegi z Gorlic, ROI oznacza Return of Investment czyli po polsku zwrot z inwestycji. Więc jeśli ROI jest dodatnie to znaczy, że na inwestycji się zarobiło. Jaro napisał, że ROI było wysokie,
To musi być jakiś zespół psychiatryczny. Syndrom ofiary, albo coś takiego. Dostaje kolega czarno na białym, że tenże Jarosław potrafił opowiadać banialuki w drukowanym wywiadzie w Forbsie zawyżając przychody 10 razy. Nie o 10%, nie o 100% tylko o 1000%. To jest ściema wręcz epicka i niespotykana nawet wśród wytrawnych startuperów, którzy z kłamstwa uczynili sztukę. I kolega dalej takie źródło uważa za wiarygodne. Z tym się nie da dyskutować.
https://bizblog.spidersweb.pl/wyniki-synerise-krolewski

A co do meritum to akurat fundusze kierowane przez K. Bełecha o których mówił w przytoczonym fragmencie prezes Jarosław rzeczywiście zarobiły. Tylko to jest mniej więcej 2 mln z zdrowo ponad 130 mln jakie do tej pory zainwestowali w Synerise różni inwestorzy. Rozumiesz pojęcie istotności próbki czy ktoś powinien wytłumaczyć?
Odpowiedz cytując