Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2024, 12:42
Ja pierdziele xd
Tak jak u nas łatwiej Słowaka, Czecha wziąć na trenera bo powiedzmy że jesteśmy na takim samym poziomie sportowo, dla Słowaka nie będzie ujma pracować w Polsce, dla Polaka w Czechach itd tak samo na zachodzie jest standard taki że jak z zagranicy ktoś mało znany to ok ale z Anglii, Portugalii czy Hiszpanii.

Tak samo u nas się nie szuka trenerów z Afryki czy powiedzmy Szwecji - nawet jakby byli dobrzy.

Jesteśmy sportowo zacofani ale to też nie znaczy że każdy z zagranicy będzie lepszym trenerem. Wielu już tu było i sobie nie poradzili bo przede wszystkim kto ogarnięty przyjdzie do 3 świata piłkarskiego?

Także Ty sobie możesz marzyć, ale to że przyjdzie odrzut trenerski z zachodu to wiele nie zmienia. Tak samo jak im nie jest potrzebny np super Papszun bo takich samych trenerów mają u siebie i w krajach zachodnich na setki. To po co im jakoś eksperyment z Polakiem?

Wyjątki jakieś tam pewnie się zdarzają ale regułą jest taka jak napisałem.
Nie wiem czego ty tutaj nie rozumiesz.

PMS się nie przebija na zachodzie tylko dlatego że jest zacofana.
Tak, za to wszystkie inne myśli szkoleniowe z całego świata czy Europy środkowo-wschodniej się przebijają i do Anglii, Hiszpanii, Włoch itp ścigają trenerów stąd.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując